TO MÅ MAN VÆRE: Bjørne Harry Olsen og Helene Brenden har livet fullt av ulike Opeler, og utstilte flere eksemplarer av arten på Skreia. Alle foto: KARL EIRIK HAUG

Vi som kombinerer bil og rock:

Her er stedet der bilene har farger!

Folk er fantastisk ulike, så hvorfor ikke bilene deres? Bli med til bilistisk mangfold på Toten.

Publisert

Kan du bli grå av å glo på grå biler? Både utvendig og innvendig?

Yttervika Rock & Amcar Club

  • Klubb for bil- og musikkinteresserte
  • Arrangerer årlig 1. mai-treff med biler og band
  • Klubben hører hjemme på Skreia på Toten
  • 5400 følgere på Facebook

I så fall burde du passe deg: Nær alle nybiler er grusomt grå.

Denne 1. mai så derfor Motor en annen vei, nærmere beste Fylkesvei 33 mot Skreia på Toten – der Yttervika Rock & Amcar Club på Toten gjør sitt ytterste for å gi oss fargesjokk. 

Publikum yter gjengjeld ved å stille med de mest fandenivoldsk fantasirike farkostene verden har sett siden førvinteren. Ytterst ved Mjøsa bølgeskvulp samler tusenvis av folk seg for å få beviset: 

Her kan du ytre deg gjennom bil med personlig stil.

Vi er allerede advart: Arrangementet samler ikke mye folk, men horder. Møt noen av veteranbilistene og publikummet som gjør Norge ganske mye mindre grått og ensartet: 

TRIO MED TRØKK: Marthe Caroline Loeng, Stian Lund og Felix (i midten) tilbringer mai-dagen med en uskyldshvit Triumph Toledo.

En villkattaktig, hvit Triumph Toledo med rampete, kølsvarte felger svinger selvsikkert inn blant breiale Buicker, Cadillacer og Forder.

Eieren Marthe Caroline Loeng har denne fridagen dratt med sønnen Felix og samboeren Stian Lund – på Innlandets mektigste, mangfoldigste og mest masete folkeansamling.

1971-modellen er ifølge Loeng landets eneste gjenværende eksemplar– av fire som har vært registrerte. 

– Jeg har selv hatt tre: Én har vi høgd, og en annen bruker vi som delebil for å utbedre denne.

Tror det er en Lada

Tilfeldigheter gjorde at hun fant Toledoen i et innlegg på Facebook. 

– Den er tøff fordi den er spesiell, også fordi bilen opprinnelig ble solgt ny her på Skreia. Jeg fant et familiebilde fra 1970-tallet som beviser det, forteller hun.

Triumphen har småsnobbete detaljer som interiørdetaljer i tre. 

– Noe av det morsomste ved å ha bilen er når folk prøver å tippe merket: De fleste tror det er Lada, ler hun.

Hun får innimellom spørsmål om kvaliteten på den engelske konfekten: 

– Triumphen er i svært god stand, og starter og går alltid, lover Marte.

RULLEKAKE: Stein og sønnene Ask og Birk fra Kapp befolker en intenst italiensk Lambretta Li150 fra 1962 – med tysk Steib Roller sidevogn. Trioens etternavn ble dessverre borte i motorduren.

Blant hundrevis av ulike kjøretøy sniklytter vi til folks samtaler – og overhører utsagn som «bare det har hjul, er det gøy» – og: «jeg er interessert i alt som ruller». 

Hvis hjulene er bilens sko, overgår Yttervika Rock og Amcar Clubs 1. mai-samling enhver skobutikk i utvalg. 

Her er alt fra dekk og felger som ser ut som de er rappet fra supermarkedets handlevogner – til monsterhjul som rekker voksne folk til brystkassa. Hjulet, som tilfeldigvis er menneskehistoriens viktigste oppfinnelse, kan her beundres i alle mulige frekke former.

LILLA LYN: En spesialutgave av Nissan Skyline fra 1995 tilhører bilmekanikeren David, som bor «en kort kjøretur fra Gjøvik». Kuskens etternavn ble også her borte i støyen.

Vi har allerede hørt om «verdens bilfrie dag», som har vært med oss siden oljeprisene skjøt i været en gang på midten av 1970-tallet (og som fortsatt er satt til den 22. september hvert år). 

Denne dagen i mai har en litt annen vinkling, og ved nærmere øyesyn lurer vi på om temaet her er «Totens HELT spesielle dag, som faktisk er HELT fri for grå biler». 

Muligens finnes en og annen grå skapning, som i den kontinuerlige paraden på stripa eller blant utstillingene av stål på plener og plasser. I så fall forsvinner de i mengden i alt det ille røde, ublu blå og gromt grønne. En dag med freske farger er rett og slett en velkommen pause fra resten av den grå kalenderen.

TAUEBIL: Motor stiller seg midt i veien for Susanne og Rune fra Raufoss, og instruerer dem til å sette seg på den øverste delen av seteryggen. Endelig får vi tatt et skikkelig bilde av en Ford GPW, forløperen til Jeep. Duoens etternavn forsvant i ståket.

Dette er også dagen for de sjeldneste sjeldenhetene, skapningene som du ellers aldri får se, kjøretøyene som folk har tatt vare på – fordi det knapt finnes maken. 

De står vanligvis i ro i garasjens tussmørke, i mekkehallens rot eller på låvens plankegulv. 

Bilene krever at eierne har spesialkunnskap for å makte å holde dem i live, og for å kunne lirke dem ut i dagslys for spesielle anledninger. Normalt ville du unngått store treff som dette – med tanke på bulking eller andre uhell – men folk ser ut til å glemme slike bekymringer og konsentrer seg om å glede andre. Og vi vil vel tro – tross alt – at en tidlig Jeep fortsatt tåler en trøkk?

GJENBRUKS-PARADIS: Jenny Iversen og og Alf Anton Aasen driver det uimotståelige brukt-universet Toten Second Hand.

Den eneste Skreia-butikken som fullt og helt speiler bilkulturen, ligger midt på stripa og heter Toten Second Hand. Bak disken, blant tusenvis av bruktgjenstander, står Jenny Iversen og sønnen Alf Anton Assen – som overtok driften for et par år siden – etter at butikken ble etablert her i 2018.

Toten Second Hand skiller seg ut fra bruktbutikker flest ved ytterst realt, ryddig utvalg.

– Det gjør veldig godt å høre. Vi prøver å legge mye arbeid i å gjøre presentasjonen av alle tingene oversiktlig og innbydende, bekrefter Alf.

Ens ærend

Denne dagen snakker kundene dansk, nederlandsk, sørlandsk og totensk. De løfter på gjenstander, stryker på dem, knuger dem og kjøper.

– Vi har følgere over hele verden og sender objekter til Asia og USA. Vi blir selvsagt glade når folk innimellom kommer ens ærend til oss.

Apropos gamle dagers gull: Treffets midtpunkt er togstasjonen Skreia, som fra 1902 til 1988 var siste stopp på Skreibanen. 

Hovedbygningen i staselig dragestil er omkranset av en rekke andre bygninger som denne 1. mai brukes til alt fra konsert til matservering. Før fungerte disse som lokomotivstall, vognskur, kullskur, lasterampe, vanntårn og annet – og nå gjør bilene jobben med å minne om tidligere tiders mektige krefter.

FLERBRUKSBIL: Siw Helen Holth og Per Arne Mølmen har tatt den 15 mil lange turen fra Vinstra ombord i en Chevrolet Sedan Delivery fra 1953.

Nå i sommer kan du delta på «treff» med biler som tilhører samme merke som du selv kjører. Du kan prate om de samme greiene som dere pratet om forrige sommer dere møttes. Dere kan utveksle tips og erfaring, og kanskje grille litt – før dere igjen glor på hverandres biler av samme merke. 

Et alternativ er å oppsøke arrangementer hvor alle er velkomne, av typen «godt blanda», der du både ser kjente og folk og kjøretøy du aldri før har møtt. 

Her sklir ditt eget, yppige veteranvidunder inn blant alle slags biler fra forskjellige tidsepoker, designretninger og bruksområder. Variasjonene i stål, lyd og lukt gjør folk glade, forundret, inspirert og lengselsfulle. 

Som 17. mai

Du hører deg selv si «skulle gjerne hatt en sånn», om åk du ikke visste om på forhånd. For her lukeparkerer alle slags skapninger midt i det mest intime synsfeltet: Siw Helen Holth og Per Arne Mølmen fra Vinstra svinger inn på den gamle stasjonsplassen i en mørk blå Chevrolet Sedan Delivery. 

Per Arne har hatt 1953-modellen i 37 år, og paret bruker den som campingbil med tilhørende telt. Hvem ville vel ikke hatt en formfullendt farkost som faktisk også kan brukes?

HEIAGJENG: Denne vennegjengen på Feiring – langs Fylkesvei 33 på vestsiden av Mjøsa – heier og hoier på hundrevis av veteranbiler på vei til treffet, to mil lenger nord.

Langs Fylkesvei 33 – på skyggesiden, unnskyld: hyggesiden av Mjøsa – har folk samlet seg som om det var 17. mai. 

De har rigget seg til på vaklevorne campingstoler, skakke kjøkkenkrakker, luggome stubber og lave gjerder. De venter tålmodig på at fortidens fantastiske kjøretøy skal passere mens de slurper kaffe fra medbrakte termoser med blomstermotiv, grafser med neven dypt ned i kakebokser med staselige stabburmotiv og gjør noen raske bevegelser med strikkepinner inn i nylig påbegynt strikketøy. 

Rundt dem svirrer bygdenes yngste på sykler, sparkesykler og i urbane sneakers. Vi visste ikke at det bodde så mange folk langs strekningen – hvor de største ansamlingene av husklynger knapt kan kalles tettsteder.

Denne dagen er bare hviledag for krigsspill, bilspill og kabaler på apper i mobiltelefoner og nettbrett. Folk på Feiring er samlet utendørs som om det var en dag på 1960-tallet. 

Men: Det er nå det skjer.

KUL KIS I TURKIS: En blid kar tyter ut av vinduskarmen på sin Mercury Marauder.
STRAKE STRIPA: En turbuss klar for nye horisonter, en solgul Boble cabriolet og treffets blideste kvinne med hund.
MEKTIG MØTE: Denne dagen, og bare denne ene dagen, krysser en fet svenske en minst like fet amerikaner.Disse herlige bilentusiastene har vi allerede skrevet om – klikk på lenkene for å lese:

Audi – Hvem er det egentlig som kjører Audi?

Alfa Romeo – Nå snakker vi inderlig kjærlighet!

BMW – BMW for alle penga

Amcar-entusiastene – De som elsker amerikanerne

Tesla – «Tesla-eiere har blitt mobbeofre og skyteskive»

Skoda – Derfor digger nordmenn Skoda

Aston Martin – «Aston Martin er stil. Porsche er Frogner-Golf»

Opel – Nå gjør Vanja gamle Opel kult igjen

Mercedes-Benz Geländewagen – «Små biler er det verste jeg vet!»

Saab – Eldar Vågan byttet Saab mot brennevin

Porsche – Visst pokker kjører kvinnfolk Porsche!

Pickup – Her er Trygve Slagsvold Vedums aller største svakhet

MG – Den nye bilduellen med kinesisk eller engelsk MG?

Klassisk Citroën – Kong Haralds flørt med Citroën

Lexus – Toyotas lukusmerke lokker med kjentfolk

Lada – Er dette den verste bilen som finnes?

Ford Mustang – Denne rakkeren får nordmenn til å bestille elektrisk Mustang

Mini – Kjærester med bilen

Toyota Supra – Toyotas minst solgte får flest blikk

Julepyntede biler – Slik pynter vi bilene til jul

Elbil med høy kilometerstand og svært kort rekkevidde – Blodfans av kort rekkevidde

Subaru Forester – Er dette Norges aller kjedeligste (og beste) bil?

Polestar – «Polestar-eiere minner om tenåringer som vil ha den råeste mobilen»

Datsun – «Nye biler kneler lenge før Datsun tar kvelden»

Land Rover Defender – «Å kjøre Land Rover er som å gjøre noe gøy med en god venn»

Volvo 240 – Firkantet svenske er Norges mest omsatte bil noensinne

Gammel varebil – Eldre arbeidsbiler er den nye hytta!

VW-boble – Firehjulsdrift er for pyser!

Mercedes-Benz –«Du kan kjøre over fartsdumper i 80 uten å miste asken på cigaren»

Jeep – Jeep-folk trenger ikke varme i hyttegølvet

Morgan – «Morgan er en investering i egen helse»

Ferrari – «Porsche blir for dagligdags, sammenlignet med Ferrari»

Firkantet stasjonsvogn – Livet blir større med stasjonsvogn

VW Golf – Garantert gira på Golf

Cabriolet – Sure folk kjører ikke cabriolet

Honda – Vi var europamestere i å handle Honda

Volkswagen Type 2 –Folkevognbuss er kongen av kos

Lang campingvogn – For noen blir en campingvogn aldri lang nok

DeLorean – De kjører inspirasjonen til Tesla

Jaguar XJ – «Jaguar er populær blant folk med sans for det gamle imperiet»

17. mai-pyntede biler – Slik 17.mai-pynter vi bilene våre

Pimpede elbiler – Denne elbiltrenden gjør det gromt å kjøre grønt

Nostalgiske campere – Nå reiser nordmenn på klassisk camping

Toyota Corolla – Er dette Norges mest elskede hverdagsbil?

Trehjulinger – Verdens beste, verste biltype!

Vi som liker gromlyd – Muskelbiler gjør Bygde-Norge heitere

De som kjører med hund – Bikkje i bil er den beste reisekompisen

Saab Sonett – «Mange lurer på om den er en Porsche»

Vi som sover i bilen i sommer – «Bilen er hotellrommet med den beste utsikten»

Hardhausen Mercedes W123 – Er dette Norges mest seigliva bil noensinne?

Vi som fotografer biler i ferien – De morsomste feriebil(d)ene

Vi som kjøper tilbake vår første bil – Stadig flere finner igjen sin første kjærlighet

Vi som bruker bilen til hagehobby – I sommer har nordmenn kjørt halve hager hjem

Vi som raser rundt i Fords klassiker – De fyrrigste folka kjører Ford Capri

Vi som farter rundt i Fiat – Dyrker romantikk i italiensk hverdagsbil

Vi som kjører med gullfarga felger – Hele Norge pynter bilen med «gullsko»

Vi som kjører én meter lave sportsbiler – Høye SUV-er er for pyser!

Vi som ratter elbiler på bane – Nå invaderer elbilister racingbaner over hele landet

Vi som digger biler med skråstilte bakruter – Z-formet bakrute er tidenes barskeste bildesign

Vi som pynter antenna på bilen – Revehale er Norges frekkeste bilpynt

Vi som setter oss bak rattet i kjole – Flotte biler fortjener stilige sjåfører

Vi som elsker tilhengere – Tilhengerne er nordmenns aller kjæreste eie

Vi som elsker Citroën 2CV – Norges best likte snegle

Vi som digger gromme griller – Hvem har Norges mest grisefine grill?

Vi som rosemaler bilen vår – Rosemaling er den tøffeste måten å pynte bilen på

Vi som monterer svære ekstralys – Møt Norges mest blendende bilister

Vi som sverger til BMW E30 – Er dette BMWs skarpeste linjer noensinne?

Vi som tatoverer bilen på armen – Bilen som tatovering gjør at den varer livet ut

Vi som tyner veteranbilen på vinterføre – Gammelbil i kaldværet er het hobby for stadig flere

Vi som mesker oss med Mazda – Det fantes knapt makan til Mazda!

Vi som samler bilbrosjyrer – Disse bilbrosjyrene holder seg bedre enn bilene de skulle selge

Vi med genial 4x4 i eldre stasjonsvogn – Er amcar-4x4 eller tysk quattro morsomst på snø?

Vi som ratter rundt i nissedrakt – Nissens rekkevidde slår enhver elbil

Vi som digger 40-årsjubilantene BX og Sierra – Godt nytt år med fremtidsbilene fra 1982!

Vi som ratter Rolls-Royce – Nå unner nordmenn seg en real Rolls!

Vi som nyter nattkjøring – Kjør i mørket og se lyset!

Vi som liker biler andre synes er stygge – Er dette Norges peneste eller styggeste bil? [med avstemning!]

Vi som bruker vinteren på å mekke – Er mekking Norges største vinteraktivitet?

Vi som elsker vår Toyota RAV4 – Bilen er RAV, ruskende genial

Vi som liker Slottets kjøretøy – Kongehusets liv i biler

Vi som kjører med ski på taket – Skiboks er for pyser!

Vi som feirer Renault 5 – Da Renault kjørte fra Ferrari

Vi som tjuvstarter våren i kabriolet – Cab-sesongen starter før snøen har gått!

Vi som brenner for flammelakkering – Glem foliering – nå bestiller nordmenn flammelakk

Vi som humrer i Hummer – 1990-talls Hummer har alt elbiler mangler

Vi som vokste opp i Volvo – Da Volvos bakseter var halve Norges lekerom

Vi som mekker bilklubber for jenter – I disse bil­klubbene stoppes gutta i døra

Vi som kjører racing i Porsche 944 – Er dette Porsches mest undervurderte gull?

Vi som kjører påskegult hele året – I år blir påsken neongul

Vi som kjører Panda 4x4 – Norges minste firehjulstrekker er også den barskeste

Vi karer i Karmann Ghia – Bilen som får humøret og prisene til å stige

Vi som kjører 1950-tallet som livsstil – er 50-tallets biler de siste som var sexy?

Vi som koser oss på sportsbiltreff – Over tusen norske sportsbiler på én søndag

Vi som kjører rundt i hundreåringer – Vi feirer bilene som er hundre i år!

Vi som har blinket oss ut BMW i4 – BMW på strøm får bil­entusiastene til å gnistre

Vi som deltar på DS-treff – Citroën DS er skjønn­heten og udyret i ett

Vi som snikfotografer rikingenes biler – Rikfolks kjøre­tøy, en sight­seeing i smug

Vi som drar på Rolls-Royce-treff – har Rolls-Rolls-eierne Norges minst snobbete bilklubb?

Vi som diskuterer sportsbiler så grusen spruter – Du får tommel opp med Aston og finger’n med Ferrari

Vi som brisker oss med bryllupsbiler – se bryllups­bilene som nesten gruser kjolen!

Vi som liker gamle bensinstasjoner – var de Norges varmeste møte­plasser?

Vi som får bilen tatovert på armen – Slik beholder du drømmebilen livet ut

Vi som liker britiske eksentrikere og bilene deres – «Å kjøre fin bil er bra for sangstemmen»

Vi som braser rundt i Folkevogn-Buggy – «Beach buggy får 340 prosent flere tomler opp enn Ferrari»

Vi som beundrer Peugeot 504 – Er dette verdens mest uslitelige, franske bil?

Vi som skravlet om bil i ferien – Hvilke morsomme biler ble du kjent med i sommer?

Vi som kjører BMWs «stygge andunge» – Ungdom kan si: Se på den schtøgge BMW-en!

Vi som kjører russisk – Min Volga var KGBs favorittbil

Vi som kler oss i mote fra bilens årgang – Hårrullene ga oss pallplass i billøpet

Vi som kjører Norges sjeldneste biler – de har Norges eneste bil i sitt slag

Vi som kjører rampete biler – bygg om bilen og få halve Norge som venner

Vi som elsker Ekebergmarkedet – Norges mest kaotisk spennende bruktmarked for bilfolk?

Vi som smykker oss med Opel – produserte det dølleste bil­merket de deiligste formene?

Vi som vil ha elbiler med sjarm – Da jeg fikk se fargen, ble livet mitt snudd opp ned

Vi som nyter siste tur før vinterlagring – blir siste kosetur før vinteren den fineste?

Vi som tar vare på slektsbilen – biler som alltid har vært i familien, er de beste

Vi som er godt vant med Wankel – har nordmenn med Wankel-biler landets mest problem­frie bilhold?

Vi som elsker Oslo Motor Show – Norges største, feteste fest for bilnerder

Vi som elsker svære elbiler – Ja den er vulgær, men samtidig rålekker

Vi som duller med Duett – er dette den mest Volvoete av alle Volvoer?

Vi som svinger oss i Seville – hva sier denne Cadillacen om sin berømte eier?

Vi som kjører kompakt, tysk toppklasse – da Mercedes slapp luksus løs på folket

Vi som julepynter med wunderbaum – lukter ille og ser ille bra ut

Vi som kun kjører på usaltede vinterveier – du blir imot salting når du ser disse hvite veiene

Vi som feirer jul i garasjen – det egentlige (nisse)verkstedet

Vi bil­elskere som blir 23 i 2023 – Noe eget å kjøre bil som er dobbelt så gammel som meg

Vi som tar ting inn i bilen, men ingenting ut – er bilen Norges største lagerplass?

Vi som kjører hjem egen ved – full bil med ved kløyver strøm­regningen

Vi som trives best med rene linjer – Lekre linjer kommer igjen når SUV-enes tid er forbi

Vi som gillar Saab 900 – er dette siste svenske med attityd?

Vi som lurer oss inn på lukkede bilsamlinger – er dette Norges mest under­holdende bilsamling?

Vi som mener lykken er Lancia – overlever all djevel­skap, også norske veier

Vi som gir elbilene humoristiske kallenavn – elbilen blir gladere med et frekt kallenavn

Vi som er nysgjerrig på Møllers bilsamling – historisk bilsamling til å bli ung i hodet av

Vi som feirer Peugeot 205 «40 år» – Peugeot 205 er tidenes beste småbil

Vi som får veteranfordeler – de kjører bruksbiler som plutselig ble veteraner

Vi som stadig stopper på rasteplasser – beste med den norske bilturen? Rastepausen!

Vi som forguder «gubbebiler» – her er gubbebilene i våre hjerter

Vi som møter våren i 911 – nå skal manges våte drømmer ut på (nesten) tørre veier

Vi som påske-transporterer oss smart – her er påsketrafikkens mest kreative framkomstmidler

Vi som digger utskjelte, engelske biler – «Norske bilister er engstelige for å skille seg ut»

Vi som omfavner særnorske bestselgere – 10 biltyper nordmenn elsket før Tesla-alderen

Vi som nyter veteranbilen i vårsola – «Jeg har gledet meg til å ta ut bilen siden nyttår»

Vi som får maks bilmoro ut av minst mulig – «Jeg har null penger, men råd til denne»

Vi med kjøretøy for showets skyld – vi reiser selvsagt til bruktmarked i veteranbil

Vi som skal på fransk bildag – ingen biler er mer frekt sjarmerende enn de franske

Vi som iler til italiensk biltreff – italienske biler er så pene at det gjør vondt

Vi som sporter i sportsbil – en spik, spenna sportsbil gir livet mer fart

Vi som orker enda et Opel-treff – Opel-menneskene med en dråpe sport i blodet

Vi som feirer Porsches 75 år – denne feiringen opplever du bare én gang i livet

Vi med elbil pluss veterankjøretøy – elbilistene som må ha veteran for å leve

Vi som besøker biltreff på et jorde – veteranbilene som gjør fremmede til venner

Vi som tøffer oss med klær og bil – er dette Norges stiligste bilister?

Vi som nyter senka Nissan – de kjører bilene som nesten bare finnes i dataspill

Vi som kjører USA-bil den 4. juli – her går startsstreken for Norges største amcar-fest

Vi som gifter oss i elbil – er dette blitt Norges mest populære bryllupsbil?

Vi som bruker fritiden i militærbiler – dette er det rareste du kan kjøre som er lovlig

Vi som koser oss med tidlig Corvette – det kuleste du kan kjøre med hatt

Vi som rocker opp Folkevogner – her er regelen å komme raskest i mål på 402 meter

Vi som makser med Mini-påfunn – størst av alt er Mini

Vi som liker skrikende farger – nordmenn er ikke så grå som ryktet vil ha det til

Vi som er innbitt merketrofaste –derfor kjøper vi samme merke om og om igjen

Vi som roter rundt på «Porsche-festivalen» – her får 10.000 nordmenn kjørt seg på Porsche-party

Vi som treffes på hverdager – Facel Vega gjør norsk asfalt stilig på en torsdag

Vi som elsker modellbiler – her er bilene ingen blir sinte på!

Vi som liker lyden av totaktere – Den har egentlig en forstørret mopedmotor

Vi som lager k(a)os i Bogstadveien – er dette Norges heftigste stripe for luksusbil-fesjå?

Vi som tar biltreffet ved kroa – hyggetreff i høst­kulda gir varme for vinteren

Vi som digger digre biler – denne fete amerikaneren er lettere enn en ny Tesla

Vi som besøker bilmessen for å skravle – på Norges største bil­messe er praten like viktig som bilene

Vi som savner ungdomsbilen – slike gjensyn får voksne menn til å grine

Vi som kjører tøff stil og bil – da sveisen var like barsk som en Toyota Celica

Vi som pimper elbilen – gøy å glede andre med min syke hobby

Vi som vintervarmer oss med bilprat – er linjene til Camaro heitere enn Mustang?

Vi som vil Volvo PV vel – denne Volvoen blir ikke eldre, bare penere

Vi som ønsker oss bil-jul – topp 15 bil­typiske jule­gaver du kan få (eller gi)

Vi som liker fortidens framtidsbiler – de lekreste bilene får du ikke kjøpt

Vi som feirer Golfs 50 år – oj, Golfen din kunne sett vilt annerledes ut

Vi som ser på biler i TV-serier – «Makta» valgte Alexanders bil

Vi som krymper bilholdet – små firehjuls­trekkere gir godt grep om humøret

Vi som elsker gamle traktorer – er gammeltraktorene Norges nye Volvo 240?

Vi som kjører et ukjent merke – er dette Norges minst kjente biler?

Vi som prater og ler høyt på elbilmesse – hva skal med apper når vi kan snakke med folk?

Vi som har medfødt bilinteresse – i disse familiene er bilgalskapen arvelig

Vi som solgte drømmebilen – er dette den type skilsmisse nordmenn angrer mest på?

Vi som har hatt barsk bil – «Den viste seg å være sveiset sammen av to biler»

Vi som tar lappen med manuelt gir – dreper automatgir nordmenns følelsesliv?

Vi som sosialiserer med bil – er veteranbil Norges mest populære fritidsaktivitet?

Vi som deler bil, glede og sorger – er dette Norges verste biler og beste ungdom?

Vi som samles til beltebil-treff – er dette Norges mest elskede bil uten hjul?

Vi som elsker bakgårdsbiler – se nordmenns skjulte bil-moro

Vi som feirer «Mustang 60 år» – Mustang-mennesker er de beste festløvene

Vi som liker kabriolet-folk – se opp for landeveiens cruiseturister!