SCENESJOKK: Polestar vant messens uoffisielle konkurranse om mest blide folk per m2. Her Polestars Kristin Fjeld og Marita Wang-Henrichsen.

Vi som prater og ler høyt på elbilmesse:

Hva skal vi med apper når vi heller kan møte folk?

Er du lei apper, og vil heller treffe ekte mennesker blant de nye bilene? På elbilmessen fant Motor noen av dem.

Publisert Sist oppdatert

Fint med elbiler, men hvor er el-menneskene?

 Vi ramlet innom en elbil-utstilling – i jakten på folk. For i 2024 finnes knapt noe tristere enn å bestille ny bil på nett og unngå menneskelig kontakt.

eCar Expo

  • Omreisende, svensk messekonsept.
  • Kaller seg «Europas største elbilutstilling».
  • Kun visning av biler på strøm.
  • Arrangert på Lillestrøm 9.-11. februar. Holdes deretter i Stockholm, Helsinki, Tallin, København og Gøteborg
  • I tillegg til utstilling: prøvekjøringer, bilsalg og seminarer.

Vi vil ikke chatte med flere chatboter som fornærmer vår intelligens, men heller snakke med humørfylte mennesker av kjøtt og blod.

Første konstatering på eCar Expo på Nova spektrum i Lillestrøm: Det absolutt minst pratsomme merket av alle, Tesla – som inntil nylig aldri deltok på slike messer – stilte faktisk stilte med egen stand – og folk.

Det samme gjorde rundt 15 andre merker. Møt de snakkesalige elbil-menneskene som gjør avstandsfull kundeservice varm og vennlig igjen.

LOTUSBLOMSTENE: Motor flytter rundt på noen overdesignede, ubehagelige lenestoler og får plass i bilderammen til nye Emeya og kroppene til Lotus’ PR-topper Diederik Reitsma og Martin Ødman.

Lotus-stillingen

Lotus kaller sin nye Porsche Taycan-plager Emeya for en «hyper GT». Her står vi foran en skapning med et våpenlager på 905 hk – som eksploderer fra 0 til 100 km/t på 2,78 sekunder.

Vi spør en fyr med Lotus-button på jakka om å få snakke med noen fra merket, og knipse et bilde av dem, og han plukker opp telefonen fra lommen og ringer rundt.

29 sekunder senere står vi ansikt til ansikt med Diederik Reitsma, PR-manager for Europa, og Martin Ødman, tilsvarende PR-menneske for de nordiske landene.

Motor løfter to småjålete designstoler fra den ene enden av Lotus-standen til den andre, og dytter de to mannfolkene ned i dem. Vi ber dem løfte på hakene, og mobilkameraet fanger også Emeya i bakgrunnen.

MAKS MORO: Annik Sundheim i Bavaria Oslo viser Mini Cooper Se og Countryman (i bakgrunnen) ved hjelp av sjokkfarger og glade effekter.

Mini er maks!

Mini-standen vinner enkelt konkurransen om utstillingens mest lekne stand – godt hjulpet av en mengde speilblanke, store kuler som henger over bilene fra taket. 

Her kan vi for første gang snoke rundt nyhetene Mini Cooper Se og Countryman, som begge er jekket opp flere hakk med nye fasonger og nesten doblede rekkevidder.

SVÆRE GREIER: Det største av alt er kjærlighet, særlig til Mini.

På teppet står store bokstaver som skriker «BIG LOVE», og de som er heldig får med seg en tøyveske med samme påskrift.

Og viktigst av alt: 

Tross Minis nye treverk-frie, high-tech image er standen befolket av en rekke snakkesalige verter kledd i snasne, ermeløse varmejakker.

MÜNCHEN-EKSPRESSEN: Marius Tegneby tar fotografens instruks på rappen, og stiller seg i åpningen av den breiale bakdøren til BMWs elektriske flaggskip i7.

Seriøst dyrt

Vi virrer videre mot BMW-standen, som skiller seg ut på flere måter. Først og fremst: De utstilte modellene er parkert i samme retning, som om de er på vei til samme sted.

 Den BMW-interesserte har kanskje allerede lagt merke til dette grepet, som nesten alltid er å se hos merkets forhandlere over hele verden

PLANTETID: Ingenting kan skjule BMW største elektriske bud på framtiden, toppmodellen i7.

Vind er et annet element som skiller standen fra de andre på eCar Expo:

Over bilene har BMW hengt tøystykker så store som seil, som blafrer i luftstrømmen fra en vindmaskin. Splitter nye BMW i5 Touring er uansett i vinden med to varianter, eDrive40 og M60.

En tredje element er kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby, som i årevis har fôret media med argumenter om nye BMW-modeller. Utstillingen er blant hans siste gjøremål før han tropper av og tiltrer ny stilling ved Rolls-Royce-hovedkvarteret i England. De trenger åpenbart fortsatt også glade, gode mennesker hos produsenten av verdens seriøst dyreste biler.

VOLVO EX30: Kundevert Sara Louise Brattetaule og lønnsansvarlig Gry Flage Eriksen (i bakgrunnen) har hver sine viktige oppgaver hos Volvo, men tar seg likevel tid til strikse instrukser for hvordan vi ønsker posering i bildene.

Volvo-bakst

På Volvo-standen kryr det av nysgjerrige folk: Akkurat i dag serveres kaffe og bakst. 

Kundevert Sara Louise Brattetaule og lønnsansvarlig Gry Flage Eriksen forteller at merket har invitert ulike ansatte for å møte utstillingens Volvo-interesserte mennesker (noen bruker fortsatt det gammelmodige begrepet «målgruppen», men det gjør vi selvsagt ikke her i en artikkel om ekte mennesker). 

Og ikke minst se reaksjonene, når nordmenn for første gang får se og klå på nyheten EX30. 

Vi dras mot eksemplaret med den absolutt mest sjokkartede fargenyansen, som Volvo har gitt navnet «Moss Yellow». Om du synes den stikker for mye i øyenene, kan du gå for standardfargen «Vapour Grey» eller betale ekstra for nyansene «Onyx Black», «Cloud Blue» eller «Crystal White».

TOYOTAKK: Toyota Norge-sjef Piotr Pawlak takker publikum for å overvære avdukingen av to konseptbiler. Toyotas mangeårige informasjonssjef Espen Olsen skimtes i bakgrunnen til venstre på elektrisk, minimalistisk framkomstmiddel.

Fremtiden neste!

Plutselig skjer noe som får publikum til å styrte mot Toyota-standen. 

Er det annonsering av vinneren i et lotteri, utdeling av gratis bil eller lovnader om en utslippsfri, bekymringsløs framtid?

Toyota Norge-sjef Piotr Pawlak, en slank, dresskledd mann med lyst, halvlangt hår, griper en mikrofon og gyter mange ord mens dukene dras brutalt av konseptbilene Toyota Urban SUV og Sport Crossover. 

Så piler merkets mangeårige informasjonssjef Espen Olsen mot kollegaen, på en liten, elektrisk mopedlignende sak – også den hentet fra framtiden.

Konseptbilene skal varsle de neste produksjonskjøretøyene på strøm fra Japans – og verdens – største bilprodusent – og her gjøres det med en dæsj humor.

LUCID LYKKE: Charalampos Aslanadis er «studio advisor» hos Lucid i München, og har reist hele veien til Oslo for å fortelle om Lucid Air.

Store tall

Amerikanske Lucid Air bygges i Arizona i USA, og på salgstanden på eCar Expo i Lillestrøm er da også tallene på størrelse med Grand Canyon: 

De norske startprisene annonseres ublu fra kr 1.140.000 til 2.212.000, rekkevidden loves opptil 883 km, antall hestekrefter spenner fra 487 til 1126 hk – hvorav siste alternativ skal sikre en ladetid for 400 km på knappe 15 min.

Lucid Air-designer Derek Jenkins er til alt overmål kjent for å ha bidratt til å tegne lekre Audi A2 (1999) og A8 (2002).

POLERT: Polestar er opptatt av at ansatte lærer seg detaljkunnskap om bilenes fortrinn. Her Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i Polestar Norge, og Marita Wang-Henrichsen, kundevert i Polestar Trondheim.

En fyr med kule øreringer, ditto skotøy, frisyre og klær roer det hele ned: Om vi vil «test drive»?

Charalampos Aslanadis jobber vanligvis som «studio advisor» hos Lucid i München i Tyskland, og har kommet til Oslo for å prate folk inn i bilene. 

Og der gjør han en god jobb: Lucid Air summer rundt messehallen non-stop.

VEISKULDER: Utstillingens tøffeste hettegensere tilhører Marita Wang-Henrichsen.

Eneste med storscene

Polestar er eneste utstiller med en stand som like gjerne kunne vært en teater- eller konsert-scene. Tre modeller er plassert i kø på et hvitt, rektangulært podium.

Modellen i midten, nyheten Polestar 4, er skal være klodens første bil med HD-kamera som erstatter den tradisjonelle bakruten. 

Polestar kaller nyheten en «SUV-coupé», og forsøker dermed å oppfylle motsetningsfylte ønsker om en slank bilfasong med XXL-plass.

Polestar fokuserer voldsomt på design, og standen inviterer inn i et hvitt, støvfritt og bekymringsløst univers.

Vi ber Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i Polestar Norge, og Marita Wang-Henrichsen, kundevert i Polestar Trondheim, om å stå stille – rett i senter av bildet – en befaling som får dem til å bryte ut i latter.

GODIS: Den norske elbil-sagaen startet med Think og Buddy (bildet). Her er mikrolastebilen Buddy hadde planlagt for lansering, og som fabrikken på Økern i Oslo ferdigstilte i 2013.

Din beste Buddy

Lenge før Norge ble verdens fremste elbil-nasjon, startet Buddy sitt virke som en norsk utfordrer til Think. Problem oppsto da norske myndigheter i praksis favoriserte svære, tunge elkjøretøy – gjennom tiltak som avgiftsfritak uansett vekt.

Nå selger Buddy isteden elsykler – og lykkeligvis reparerer bedriften sine fordums småbiler. På standen fikk vi se Buddy-gründer Jan Petter Skrams bud på en svært lett lastebil, omtrent på størrelse med skapningen Sarpsborg-bedriften Paxter har stort suksess med nå.

 I tillegg ble vi tilbudt store mengder snop av velmenende Buddy-ansatte: «Ta så mye du vil»!

ÅPNER OPP: Charlotte Eisner fra Zeekr teknologi-senter i Gøteborg og Gunilla Gustav i Zeekr PR-avdeling viser oss merkets selvkjørende M-Vision.

Selvkjørende kinesisk

Kinesiske Zeekr viste Zeekr X (samme plattform som Volvo EX30) og stasjonsvognen Zeekr 001. Men størst sjokk fikk publikum ved synet av M-Vision. Det selvkjørende konseptet har interiør dekorert med krystall-lignende glassklumper – og sitteplasser som i et luksuriøst, skamløst privatfly.

Her var også snakkesalige medarbeidere som til daglig hører hjemme hos Zeekr utviklingsstudio i Gøteborg. Noe så uventet som et kinesisk merke som tegner og bygger prototyper i Sveriges, gir nok å prate om på en messe.

Zeekr fikk forresten til en snedig co-branding med selveste Ruter – gjennom en paneldebatt om selvkjørende mobilitet. 

Den som ler sist, ler best?

Disse herlige bilentusiastene har vi allerede skrevet om – klikk på lenkene for å lese:

Audi – Hvem er det egentlig som kjører Audi?

Alfa Romeo – Nå snakker vi inderlig kjærlighet!

BMW – BMW for alle penga

Amcar-entusiastene – De som elsker amerikanerne

Tesla – «Tesla-eiere har blitt mobbeofre og skyteskive»

Skoda – Derfor digger nordmenn Skoda

Aston Martin – «Aston Martin er stil. Porsche er Frogner-Golf»

Opel – Nå gjør Vanja gamle Opel kult igjen

Mercedes-Benz Geländewagen – «Små biler er det verste jeg vet!»

Saab – Eldar Vågan byttet Saab mot brennevin

Porsche – Visst pokker kjører kvinnfolk Porsche!

Pickup – Her er Trygve Slagsvold Vedums aller største svakhet

MG – Den nye bilduellen med kinesisk eller engelsk MG?

Klassisk Citroën – Kong Haralds flørt med Citroën

Lexus – Toyotas lukusmerke lokker med kjentfolk

Lada – Er dette den verste bilen som finnes?

Ford Mustang – Denne rakkeren får nordmenn til å bestille elektrisk Mustang

Mini – Kjærester med bilen

Toyota Supra – Toyotas minst solgte får flest blikk

Julepyntede biler – Slik pynter vi bilene til jul

Elbil med høy kilometerstand og svært kort rekkevidde – Blodfans av kort rekkevidde

Subaru Forester – Er dette Norges aller kjedeligste (og beste) bil?

Polestar – «Polestar-eiere minner om tenåringer som vil ha den råeste mobilen»

Datsun – «Nye biler kneler lenge før Datsun tar kvelden»

Land Rover Defender – «Å kjøre Land Rover er som å gjøre noe gøy med en god venn»

Volvo 240 – Firkantet svenske er Norges mest omsatte bil noensinne

Gammel varebil – Eldre arbeidsbiler er den nye hytta!

VW-boble – Firehjulsdrift er for pyser!

Mercedes-Benz –«Du kan kjøre over fartsdumper i 80 uten å miste asken på cigaren»

Jeep – Jeep-folk trenger ikke varme i hyttegølvet

Morgan – «Morgan er en investering i egen helse»

Ferrari – «Porsche blir for dagligdags, sammenlignet med Ferrari»

Firkantet stasjonsvogn – Livet blir større med stasjonsvogn

VW Golf – Garantert gira på Golf

Cabriolet – Sure folk kjører ikke cabriolet

Honda – Vi var europamestere i å handle Honda

Volkswagen Type 2 –Folkevognbuss er kongen av kos

Lang campingvogn – For noen blir en campingvogn aldri lang nok

DeLorean – De kjører inspirasjonen til Tesla

Jaguar XJ – «Jaguar er populær blant folk med sans for det gamle imperiet»

17. mai-pyntede biler – Slik 17.mai-pynter vi bilene våre

Pimpede elbiler – Denne elbiltrenden gjør det gromt å kjøre grønt

Nostalgiske campere – Nå reiser nordmenn på klassisk camping

Toyota Corolla – Er dette Norges mest elskede hverdagsbil?

Trehjulinger – Verdens beste, verste biltype!

Vi som liker gromlyd – Muskelbiler gjør Bygde-Norge heitere

De som kjører med hund – Bikkje i bil er den beste reisekompisen

Saab Sonett – «Mange lurer på om den er en Porsche»

Vi som sover i bilen i sommer – «Bilen er hotellrommet med den beste utsikten»

Hardhausen Mercedes W123 – Er dette Norges mest seigliva bil noensinne?

Vi som fotografer biler i ferien – De morsomste feriebil(d)ene

Vi som kjøper tilbake vår første bil – Stadig flere finner igjen sin første kjærlighet

Vi som bruker bilen til hagehobby – I sommer har nordmenn kjørt halve hager hjem

Vi som raser rundt i Fords klassiker – De fyrrigste folka kjører Ford Capri

Vi som farter rundt i Fiat – Dyrker romantikk i italiensk hverdagsbil

Vi som kjører med gullfarga felger – Hele Norge pynter bilen med «gullsko»

Vi som kjører én meter lave sportsbiler – Høye SUV-er er for pyser!

Vi som ratter elbiler på bane – Nå invaderer elbilister racingbaner over hele landet

Vi som digger biler med skråstilte bakruter – Z-formet bakrute er tidenes barskeste bildesign

Vi som pynter antenna på bilen – Revehale er Norges frekkeste bilpynt

Vi som setter oss bak rattet i kjole – Flotte biler fortjener stilige sjåfører

Vi som elsker tilhengere – Tilhengerne er nordmenns aller kjæreste eie

Vi som elsker Citroën 2CV – Norges best likte snegle

Vi som digger gromme griller – Hvem har Norges mest grisefine grill?

Vi som rosemaler bilen vår – Rosemaling er den tøffeste måten å pynte bilen på

Vi som monterer svære ekstralys – Møt Norges mest blendende bilister

Vi som sverger til BMW E30 – Er dette BMWs skarpeste linjer noensinne?

Vi som tatoverer bilen på armen – Bilen som tatovering gjør at den varer livet ut

Vi som tyner veteranbilen på vinterføre – Gammelbil i kaldværet er het hobby for stadig flere

Vi som mesker oss med Mazda – Det fantes knapt makan til Mazda!

Vi som samler bilbrosjyrer – Disse bilbrosjyrene holder seg bedre enn bilene de skulle selge

Vi med genial 4x4 i eldre stasjonsvogn – Er amcar-4x4 eller tysk quattro morsomst på snø?

Vi som ratter rundt i nissedrakt – Nissens rekkevidde slår enhver elbil

Vi som digger 40-årsjubilantene BX og Sierra – Godt nytt år med fremtidsbilene fra 1982!

Vi som ratter Rolls-Royce – Nå unner nordmenn seg en real Rolls!

Vi som nyter nattkjøring – Kjør i mørket og se lyset!

Vi som liker biler andre synes er stygge – Er dette Norges peneste eller styggeste bil? [med avstemning!]

Vi som bruker vinteren på å mekke – Er mekking Norges største vinteraktivitet?

Vi som elsker vår Toyota RAV4 – Bilen er RAV, ruskende genial

Vi som liker Slottets kjøretøy – Kongehusets liv i biler

Vi som kjører med ski på taket – Skiboks er for pyser!

Vi som feirer Renault 5 – Da Renault kjørte fra Ferrari

Vi som tjuvstarter våren i kabriolet – Cab-sesongen starter før snøen har gått!

Vi som brenner for flammelakkering – Glem foliering – nå bestiller nordmenn flammelakk

Vi som humrer i Hummer – 1990-talls Hummer har alt elbiler mangler

Vi som vokste opp i Volvo – Da Volvos bakseter var halve Norges lekerom

Vi som mekker bilklubber for jenter – I disse bil­klubbene stoppes gutta i døra

Vi som kjører racing i Porsche 944 – Er dette Porsches mest undervurderte gull?

Vi som kjører påskegult hele året – I år blir påsken neongul

Vi som kjører Panda 4x4 – Norges minste firehjulstrekker er også den barskeste

Vi karer i Karmann Ghia – Bilen som får humøret og prisene til å stige

Vi som kjører 1950-tallet som livsstil – er 50-tallets biler de siste som var sexy?

Vi som koser oss på sportsbiltreff – Over tusen norske sportsbiler på én søndag

Vi som kjører rundt i hundreåringer – Vi feirer bilene som er hundre i år!

Vi som har blinket oss ut BMW i4 – BMW på strøm får bil­entusiastene til å gnistre

Vi som deltar på DS-treff – Citroën DS er skjønn­heten og udyret i ett

Vi som snikfotografer rikingenes biler – Rikfolks kjøre­tøy, en sight­seeing i smug

Vi som drar på Rolls-Royce-treff – har Rolls-Rolls-eierne Norges minst snobbete bilklubb?

Vi som diskuterer sportsbiler så grusen spruter – Du får tommel opp med Aston og finger’n med Ferrari

Vi som brisker oss med bryllupsbiler – se bryllups­bilene som nesten gruser kjolen!

Vi som liker gamle bensinstasjoner – var de Norges varmeste møte­plasser?

Vi som får bilen tatovert på armen – Slik beholder du drømmebilen livet ut

Vi som liker britiske eksentrikere og bilene deres – «Å kjøre fin bil er bra for sangstemmen»

Vi som braser rundt i Folkevogn-Buggy – «Beach buggy får 340 prosent flere tomler opp enn Ferrari»

Vi som beundrer Peugeot 504 – Er dette verdens mest uslitelige, franske bil?

Vi som skravlet om bil i ferien – Hvilke morsomme biler ble du kjent med i sommer?

Vi som kjører BMWs «stygge andunge» – Ungdom kan si: Se på den schtøgge BMW-en!

Vi som kjører russisk – Min Volga var KGBs favorittbil

Vi som kler oss i mote fra bilens årgang – Hårrullene ga oss pallplass i billøpet

Vi som kjører Norges sjeldneste biler – de har Norges eneste bil i sitt slag

Vi som kjører rampete biler – bygg om bilen og få halve Norge som venner

Vi som elsker Ekebergmarkedet – Norges mest kaotisk spennende bruktmarked for bilfolk?

Vi som smykker oss med Opel – produserte det dølleste bil­merket de deiligste formene?

Vi som vil ha elbiler med sjarm – Da jeg fikk se fargen, ble livet mitt snudd opp ned

Vi som nyter siste tur før vinterlagring – blir siste kosetur før vinteren den fineste?

Vi som tar vare på slektsbilen – biler som alltid har vært i familien, er de beste

Vi som er godt vant med Wankel – har nordmenn med Wankel-biler landets mest problem­frie bilhold?

Vi som elsker Oslo Motor Show – Norges største, feteste fest for bilnerder

Vi som elsker svære elbiler – Ja den er vulgær, men samtidig rålekker

Vi som duller med Duett – er dette den mest Volvoete av alle Volvoer?

Vi som svinger oss i Seville – hva sier denne Cadillacen om sin berømte eier?

Vi som kjører kompakt, tysk toppklasse – da Mercedes slapp luksus løs på folket

Vi som julepynter med wunderbaum – lukter ille og ser ille bra ut

Vi som kun kjører på usaltede vinterveier – du blir imot salting når du ser disse hvite veiene

Vi som feirer jul i garasjen – det egentlige (nisse)verkstedet

Vi bil­elskere som blir 23 i 2023 – Noe eget å kjøre bil som er dobbelt så gammel som meg

Vi som tar ting inn i bilen, men ingenting ut – er bilen Norges største lagerplass?

Vi som kjører hjem egen ved – full bil med ved kløyver strøm­regningen

Vi som trives best med rene linjer – Lekre linjer kommer igjen når SUV-enes tid er forbi

Vi som gillar Saab 900 – er dette siste svenske med attityd?

Vi som lurer oss inn på lukkede bilsamlinger – er dette Norges mest under­holdende bilsamling?

Vi som mener lykken er Lancia – overlever all djevel­skap, også norske veier

Vi som gir elbilene humoristiske kallenavn – elbilen blir gladere med et frekt kallenavn

Vi som er nysgjerrig på Møllers bilsamling – historisk bilsamling til å bli ung i hodet av

Vi som feirer Peugeot 205 «40 år» – Peugeot 205 er tidenes beste småbil

Vi som får veteranfordeler – de kjører bruksbiler som plutselig ble veteraner

Vi som stadig stopper på rasteplasser – beste med den norske bilturen? Rastepausen!

Vi som forguder «gubbebiler» – her er gubbebilene i våre hjerter

Vi som møter våren i 911 – nå skal manges våte drømmer ut på (nesten) tørre veier

Vi som påske-transporterer oss smart – her er påsketrafikkens mest kreative framkomstmidler

Vi som digger utskjelte, engelske biler – «Norske bilister er engstelige for å skille seg ut»

Vi som omfavner særnorske bestselgere – 10 biltyper nordmenn elsket før Tesla-alderen

Vi som nyter veteranbilen i vårsola – «Jeg har gledet meg til å ta ut bilen siden nyttår»

Vi som får maks bilmoro ut av minst mulig – «Jeg har null penger, men råd til denne»

Vi med kjøretøy for showets skyld – vi reiser selvsagt til bruktmarked i veteranbil

Vi som skal på fransk bildag – ingen biler er mer frekt sjarmerende enn de franske

Vi som iler til italiensk biltreff – italienske biler er så pene at det gjør vondt

Vi som sporter i sportsbil – en spik, spenna sportsbil gir livet mer fart

Vi som orker enda et Opel-treff – Opel-menneskene med en dråpe sport i blodet

Vi som feirer Porsches 75 år – denne feiringen opplever du bare én gang i livet

Vi med elbil pluss veterankjøretøy – elbilistene som må ha veteran for å leve

Vi som besøker biltreff på et jorde – veteranbilene som gjør fremmede til venner

Vi som tøffer oss med klær og bil – er dette Norges stiligste bilister?

Vi som nyter senka Nissan – de kjører bilene som nesten bare finnes i dataspill

Vi som kjører USA-bil den 4. juli – her går startsstreken for Norges største amcar-fest

Vi som gifter oss i elbil – er dette blitt Norges mest populære bryllupsbil?

Vi som bruker fritiden i militærbiler – dette er det rareste du kan kjøre som er lovlig

Vi som koser oss med tidlig Corvette – det kuleste du kan kjøre med hatt

Vi som rocker opp Folkevogner – her er regelen å komme raskest i mål på 402 meter

Vi som makser med Mini-påfunn – størst av alt er Mini

Vi som liker skrikende farger – nordmenn er ikke så grå som ryktet vil ha det til

Vi som er innbitt merketrofaste –derfor kjøper vi samme merke om og om igjen

Vi som roter rundt på «Porsche-festivalen» – her får 10.000 nordmenn kjørt seg på Porsche-party

Vi som treffes på hverdager – Facel Vega gjør norsk asfalt stilig på en torsdag

Vi som elsker modellbiler – her er bilene ingen blir sinte på!

Vi som liker lyden av totaktere – Den har egentlig en forstørret mopedmotor

Vi som lager k(a)os i Bogstadveien – er dette Norges heftigste stripe for luksusbil-fesjå?

Vi som tar biltreffet ved kroa – hyggetreff i høst­kulda gir varme for vinteren

Vi som digger digre biler – denne fete amerikaneren er lettere enn en ny Tesla

Vi som besøker bilmessen for å skravle – på Norges største bil­messe er praten like viktig som bilene

Vi som savner ungdomsbilen – slike gjensyn får voksne menn til å grine

Vi som kjører tøff stil og bil – da sveisen var like barsk som en Toyota Celica

Vi som pimper elbilen – gøy å glede andre med min syke hobby

Vi som vintervarmer oss med bilprat – er linjene til Camaro heitere enn Mustang?

Vi som vil Volvo PV vel – denne Volvoen blir ikke eldre, bare penere

Vi som ønsker oss bil-jul – topp 15 bil­typiske jule­gaver du kan få (eller gi)

Vi som liker fortidens framtidsbiler – de lekreste bilene får du ikke kjøpt

Vi som feirer Golfs 50 år – oj, Golfen din kunne sett vilt annerledes ut

Vi som ser på biler i TV-serier – «Makta» valgte Alexanders bil

Vi som krymper bilholdet – små firehjuls­trekkere gir godt grep om humøret

Vi som elsker gamle traktorer – er gammeltraktorene Norges nye Volvo 240?

Vi som kjører et ukjent merke – er dette Norges minst kjente biler?