TESLA-TALL: Teslas overskudd i første kvartal var større enn ventet.
TESLA-TALL: Teslas overskudd i første kvartal var større enn ventet.

Rapporterte for første kvartal:

Tesla-overskudd overrasket

Bilprodusentene rapporter om kraftig vekst etter koronakrisen. Sent mandag kveld kom Tesla med tall i samme trend.

Publisert Sist oppdatert

Tesla meldte tidligere i april om produksjonsvolumer for årets tre første måneder som var høyere enn analytikerne hadde ventet seg. En produksjon på 184.877 biler var opp nesten 100.000 fra første kvartal 2020.

Omsetningen var likevel noe under forventet, med 10,389 milliarder dollar, men med en driftsmargin på 5,7 prosent endte selskapet med et overskudd på 594 millioner dollar (vel 4,9 milliarder kroner) – noe høyere enn analytikerne spådde.

Selskapet varslet samtidig at de i større grad enn mange konkurrenter har styrt klar av krisen som truer med en akutt mangel på halvledere og mikroprosessorer til stadig mer avanserte biler.

Les også:

Følger trenden

Med de sorte tallene følger verdens mest verdifulle bilprodusent den trenden som har avtegnet seg i bransjen hittil i 2021. De fleste produsentene som hittil har presentert regnskapene for første kvartal, har gode tall å slå i bordet med.

Daimler hadde et overskudd på 4,3 milliarder euro (ca. 43 milliarder kroner), etter en salgsvekst for Mercedes-Benz på ca. 80.000 biler (til 627.300 biler) – med særlig oppgang i Kina.

Også BMW har meldt om bedre resultater enn ventet etter kraftig vekst i Kina. Driftsresultatet for bildivisjonen er vel to milliarder euro (drøyt 20 milliarder kroner) bedre enn i samme kvartal i 2020.

Hyundai rapporterte en omsetningsvekst på 8,2 prosent og en økning i antall solgte biler på 10,7 prosent til litt over en million kjøretøy, og endte årets tre første måneder med et overskudd på vel 11 milliarder kroner.