NY FLERBRUKER: Elektriske EQT skal snart avdukes som konseptbil, men kommer ifølge Mercedes til å være nær opp til kundebilen.

Lanserer nye T-klasse:

Mercedes skal vise helt ny elektrisk familiebil

I fjor lanserte Mercedes-Benz den luksuriøse, elektriske flerbruksbilen EQV. For den som ikke trenger en så svær bil kommer snart EQT.

Publisert

Som den store 8-seteren EQV kommer EQT til å være en elektrisk utgave av en flerbruksbil som også kommer med forbrenningsmotor, men for å understreke sin «elektrisk først»-strategi slipper Mercedes den batterielektriske versjonen først.

Det blir den første modellen i en ny klasse kjøretøy hos Mercedes, som de har døpt T-klasse.

En ny Mercedes-klasse

T-klasse vil ha basis på en helt ny generasjon kompakt nyttekjøretøy-plattform og det er Mercedes-Benz Vans som står for lanseringen.

Forgjengeren, som det ikke kom noen familiebil-versjon av, het Citan og var i utgangspunktet en Renault Kangoo med Mercedes-stjerne. Da det nylig ble lansert en helt ny generasjon Kangoo (som også lanseres i helelektrisk versjon). Den deler plattformen sin (CM-F), med fjerde generasjon av flerbruksbilen Renault Scénic og er dermed ikke basert på en varebil.

TILSLØRT: Dette hintet til en profil ble sluppet i fjor sommer uten trommer og trompeter. Den er ikke veldig ulik profilen til den nye familiefrakteren Renault Kangoo Combispace (se nedenfor).
KLISS NY: Renault Kangoo Combispace.

Siden Mercedes presiserer bilen er et samarbeidsprosjekt med Renault og Mitsubishi, er det nærliggende å tenke at det er der vi finner den tekniske basisen for den kommende EQT.

For øvrig vil varebilversjonen av T-klasse hete Citan også i den nye generasjonen.

Les flere Mercedes-nyheter:

Praktisk fremfor alt

Så mye mer vet vi ikke om bilen ennå, annet enn at den skal få skyvedører på begge sider og at det praktiske vil være i fokus.

– Med den nye Mercedes-Benz T-klasse kommer vi til å tilby et kjøretøy som gjør det mulig for familier og folk med aktiv fritid å ta steget inn i Mercedes-Benz-verdenen. Disse kundene søker attraktive og praktiske kompakte kjøretøyer - og det er akkurat de ønskene den nye T-klassen oppfyller, sier Marcus Breitschwerdt, sjef for Mercedes-Benz Vans.