TILBAKEKALLES: Det er tidlige eksemplarer av Mercedes GLA som har en mulig defekt

Farlig feil på Mercedes GLA:

Kollisjonsputen kan plutselig utløses under kjøring

Det er funnet en farlig feil på nyeste modell av Mercedes-SUV-en GLA. En jordingsfeil gjør at kollisjonsputen på passasjersiden kan løses ut selv om den er deaktivert.

Publisert Sist oppdatert

Tilbakekallingen henger sammen med en alvorlig produksjonsfeil som er oppdaget på den nye generasjonen av kompakt-SUV-en fra Mercedes, GLA.

Opplysningene om tilbakekallingen er publisert på EUs portal for sikkerhetsrelatert informasjon, Safety Gateway.

Feilen består i en mulig defekt jordingsforbindelse på kollisjonsputemekanismen på passasjersiden foran. Det innebærer at eventuell elektrostatisk lading kanskje ikke ledes bort gjennom den, noe som i verste fall kan føre til at kollisjonsputen utløses uten grunn.

Det vil kunne skje selv om kollisjonsputen er deaktivert.

Dersom man har installert et barnesete foran er det noe som vil få alvorlige konsekvenser hvis et barn er plassert der.

Les flere Mercedes-nyheter:

Usikkert hvor mange

Hvor mange biler registrert i Norge som er berørt, vites ikke foreløpig. Motor har foreløpig ikke fått svar på sine henvendelser til importøren, Bertel O. Steen.

Ifølge Vi Bilägare, som først omtalte saken, vet ikke Mercedes-Benz i Sverige hvor mange biler det dreier seg om, men opplyser at eierne det gjelder, vil bli kontaktet og få feilen utbedret.

Bilene det gjelder er produsert mellom 19. februar og 12. august 2020 og har følgende typegodkjennings- og modellkode: e1*2007/46*1909*06 , Type: F2B.

Ingenting tyder dermed på at den kommende elbilen EQA, som har samme tekniske plattform som GLA, vil være berørt av problemet.