ELBILER PLUSS EN: Dette er de ni mest leverte nybilene av personbilene i mars. En av dem skiller seg ut.

Nybilleveringer: 

Elendig mars – med én overraskelse

Leveringene av nye personbiler var det svakeste på 15 år i mars, men særlig en modell koste seg i det varierende mars-været.

Publisert

Nybilregistreringene i mars er på et svært stusselig nivå, faktisk må man helt tilbake til 2009 for å finne like svake tall. 

Totalt ble det registrert 9750 personbiler forrige måned, noe som er 50 prosent dårligere enn i 2023. 

Og påsken kan ikke ta hele skylda, mener  Øyvind Solberg Thorsen, direktør i Opplysningsrådet for veitrafikken. 

Tendensen startet i 2023, med renteøkninger og kraftig prisstigning på mat, strøm og andre varer, som gjorde at mange for alvor kjente på en strammere økonomi.

– Vi ser tydelig at dette også har fortsatt inn i 2024. Nybilsalget, som gjerne er en slags temperaturmåler på folks økonomi, gjenspeiler de økonomiske utfordringene mange opplever, sier Solberg Thorsen i en pressemelding.

80 % el

Ikke overraskende er det Tesla Model Y som selger best, i særklasse, med 1993 biler i mars. Noe som betyr at produksjonsstansen tidligere i måneden ikke hindret leveransene i særlig grad. 

Toyota bZ4X på andreplass ble levert i 800 eksemplarer, Volkswagen ID.4 på tredjeplass kunne notere seg for 488 leveranser.

89 prosent av bilene var elektriske. Mens biler helt uten elmotor er på vei til å forsvinne. Diesel hadde en markedsandel på to prosent, bensin 0,8 prosent.

S-Cross

Topp-ti listen er selvsagt dominert av elbilmodeller. Men det er en ikke-elektrisk overraskelse på niende plass, Suzuki S-Cross. En kompakt-SUV med hybriddrivlinje, firehjulstrekk og en startpris på 470.000 kroner. 

227 S-Cross ble levert. Sammenliknet med mars i fjor hadde S-Cross en vekst på 1646 prosent.

Lars Havre, salgssjef hos den norske importøren, sier han er godt fornøyd med salget i mars, og forklarer det på denne måten: 

– Det er en kombinasjon av salg til private og til utleieselskap.

S-Cross havnet rett foran Tesla Model 3, mens Nissan Leaf, som har gått ut av produksjon, fulgte etter det.

UVANLIG: Suzuki S-Cross har ikke for vane å være blant Norges aller mest populære bilmodeller.

Her er de siste nyhetene vi har prøvekjørt: