VENTEBILER: Den norske importøren har sikret seg et ukjent antall Leaf som skal selges mens de venter på en ny generasjon.

Sluttkjørt for Leaf:

Bestselgeren lages ikke lenger

Nissan Leaf er fortsatt en av de aller mest populære nybilene i 2024, selv om produksjonen stoppet på den siste dagen i 2023.

Publisert

I det stille stanset Nissan produksjonen av Leaf for det europeiske markedet ved fabrikken i Sunderland på fjorårets siste dag, 31. desember.

Det bryr tydeligvis ikke norske bilkjøpere seg om: Etter to måneder av 2024 ligger den på fjerdeplass når det gjelder nybilregistreringer her i landet.

Men det betyr at bilen som stadig er en av Norges aller mest populære, faktisk har gått ut av produksjon.

- Dagens Leaf er en suksess i det norske markedet og nærmer seg 80 000 biler. Det kommer en ny Leaf fra fabrikken i Sunderland, og vi kommer tilbake til tidspunkt senere i år, sier Stian Thrane, kommunikasjonssjef hos den norske importøren. 

Kjøpte i fleng

Han forteller at de har fått sikret seg ekstra mange biler fra den siste produksjonstiden, uten at han vil ut med et nøyaktig antall.

Det er 12 år siden bilen ble introdusert i Norge, og er den elbilmodellen det finnes flest av på norske veier. Leaf fikk en stor oppgradering i 2018, som er utgaven som fortsatt selges.

Nøyaktig når den nye Leaf-generasjonen kommer er altså ikke kjent.

– I mellomtiden selger vi dagens utgave en stund til, og gleder oss over at dagens Leaf fortsatt ligger svært høyt på salgsstatistikken i Norge, sier Thrane.