STARTET OPP: Produksjonslinjene har startet opp i Teslas Gigafabrikk i Tyskland etter strømbruddet for en uke siden.

Strømmen er tilbake:

Teslas Berlin-fabrikk i gang igjen etter aksjon

Teslas anlegg utenfor Berlin måtte stenge etter en sabotasjeaksjon i starten av forrige uke. Det skal ha kostet selskapet flere milliarder kroner.

Publisert

Produksjonen på Teslas europeiske fabrikk ved Berlin startet opp igjen på onsdag, melder Automotive News.

Fabrikken måtte stenge forrige tirsdag etter at en ildspåsettelse i nærheten slo ut strømmen i anlegget og området rundt.

-Maskinene har blitt startet opp igjen på en sikker og kontrollert måte, slik at skiftene kan komme i gang, sier Michaela Schmitz, leder av bedriftsrådet i området, til en lokal radiostasjon.

Det er også bekreftet av Gigafactory Berlin på X.

I tidligere meldinger mente Tesla produksjonen ville være stengt ut denne uka. 

Stanset 8000 Y

Stansen har gjort at Tesla har ikke vært kunnet bygge rundt 8000 Model Y, noe som har kostet selskapet cirka 400 millioner euro, ifølge den tyske avisen Handelsblatt.

De føderale påtalemyndigheten i Tyskland etterforsker brannstiftelsen, og ser på anklager om terrorisme og «antikonstitusjonell sabotasje». Aktivister fra den ytre venstre grupperingen «Vulkangruppe» har tidligere tatt på seg ansvaret for brannen i ledningsmasten.

Anlegget har vært i konflikt med klimademonstranter, som motsetter seg en planlagt utvidelse som skal doble kapasiteten til en million biler i året.

Det ser ikke ut til at oppholdet i produksjonen har påvirket leveransetiden av Model Y til Norge, som fortsatt er oppgitt til mellom to og fire uker.