NY FRONT: Nissan har gitt Qashqai en visuell oppdatering, med blant annet en ny front.

Var en storselger: 

Qashqai med fjesløft

Nissan Qashqai har vært en stor suksess for Nissan i snart 20 år, nå oppgraderes dagens versjon, men den er fortsatt ikke helt elektrisk.

Publisert

Nissan Qashqai kom på markedet i 2007 og har siden den gang blitt produsert i 350.000 eksemplarer på fabrikken i Sunderland, England.

Snaut 28.000 av disse ruller på norske skilter, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. I perioden den har vært i salg er det merkets nest mest populære modell i Norge, etter Leaf.

De senere årene har salget vært ganske trått, da Qashqai ikke leveres med en elektrisk drivlinje.

I dag er det tredje generasjon Qashqai som er i salg, og den nå er den moden for en midtlivsoppdatering.

Ny front

På yttersiden er det en redesignet front, med en ny grill og nye frontlykter. Lyktene er utstyrt med en adaptiv fjernlysmodul og en smalere enhet som gir en bredere fordeling av lysstrålen.

Også støtfangerne har ny design, nå med tilpasset farge, enten sort høyglans eller i samme farge som bilens karosseri på den nye N-Design utstyrsversjonen. Nye lakkfarger blir også tilgjengelig.

SE RUNDT: Nissans kameraløsning, Around View Monitor, viser omgivelsene rundt bilen og er oppdatert i nyeste versjon Qashaqi.

Modellprogrammet utvides med utstyrsversjonen N-Design, som ifølge Nissan skal: «appellere til Qashqai-kunder som ønsker en noe mer iøynefallende modell.»

Innvendig vil utgavene med det høyeste utstyrsnivået ha alcantaratrekk på dørene og midtkonsollen.

Google

Nissan kaller Around View Monitor sin «signaturteknologi», som går helt tilbake til 2007. Den fungerer slik at fire eksterne kameraer gir en oversikt over bilen i fugleperspektiv når bilen settes i revers. Den er nå oppgradert med en ny 3D-funksjon, hvor man kan velge mellom åtte ulike kameravinkler. 

Funksjonen er i tillegg koblet opp mot en alarmfunksjon som skal gjøre det enklere å manøvrere bilen i trangt farvann.

Den oppdaterte Qashqai er første bil i Nissans modellprogram med Google innebygget. Dette skal sikre «en nærmest friksjonsfri interaksjon mellom en kundes digitale liv og bilen.» Google Maps er standardutstyr, og overlufta-oppdateringer skal sørge for at kartinformasjonen til en hver tid er riktig.

– Prisene på den nye versjonen av Qashqai er ikke klare ennå, så det kommer vil tilbake til senere, sier kommunikasjonssjef hos den norske importøren, Stian Thrane, i en pressemelding.

Det ligger i kortene at Qashqai vil komme med en helelektrisk drivlinje, men det ligger et stykke fram i tid. 

Inntil da kommer modellen med tradisjonell bensin motor og Nissans e-POWER-løsning, hvor en bensinmotor lager energi til en elmotor som driver hjulene.

ROET SEG NED: I 2023 ble det registrert rett over 74 nye Nissan Qashqai i Norge. I 2010 var tilsvarende tall 2485.

Her er de siste nyhetene vi har prøvekjørt: