FORVIRRING: Plutselig er ikke lenger tilhengerfeste tilgjengelig for bestilling på Teslas nettside. Det kan likevel bestilles fra forhandler, men hvor lenge?

Fjernet fra konfiguratoren:

Forvirring rundt hengerfeste på Tesla Model 3

Det er ikke lenger mulig å spesifisere Model 3 med tilhengerfeste på Teslas hjemmeside. Tesla forklarer det med at konfiguratoren er endret.

Publisert Sist oppdatert

Det vakte en viss oppsikt hos besøkende på Teslas hjemmesider at det plutselig ikke var mulig å huke av for tilhengerfeste under konfigurering av Model 3 lenger.

Modellen er den hittil mest solgte bilen i Norge i år.

Hengerfestet ble sett på som et definitivt pluss da det i sin tid, etter noe om og men, ble gjort tilgjengelig på Model 3.

Den populære elbilen er nettopp blitt oppgradert og for bare noen dager siden ble det kjent at Tesla senket prisen kraftig på innstegsversjonen av Model 3.

Sist fredag ble rekkevidden på Long Range-versjonen økt fra 580 til hele 614 km.

Men mandag kunne nettstedet mestmotor.se/recharge melde at muligheten for å velge tilhengerfeste under spesifiseringen av Model 3 på nett var forsvunnet.

Flere Tesla-nyheter:

Kan bestilles hos forhandler

– Det er riktig at den muligheten er blitt fjernet. Det er det europeiske designstudioet (konfiguratoren, red. anm.) som er endret, bekrefter kommunikasjonsdirektør hos Tesla i Norge, Even Sandvold Roland, overfor Motor.

– Hengerfestet kan fortsatt bestilles ved å kontakte nærmeste Tesla-butikk, legger han imidlertid til.

Et spørsmål melder seg uvilkårlig: Hvor lenge? Den svenske Tesla-klubben la nemlig i dag ut et opprop hvor de protesterer mot det de kaller fjerningen av hengerfestet.

Begrenset tilgjengelighet?

Også i Sverige opplyses det at kroken kunne bestilles hos forhandler, men for en begrenset tid.

Det er basert på svaret de mottok fra Tesla, der det står:

«We have removed the Tow Hitch option from Model 3 in EMEA on the design studio. It will continue to be available off-menu for a period of time and customers should contact their local store to order this option, if needed».

Med norske ord: Tilvalget hengerfeste er fjernet fra Model 3 i designstudio, og vil fortsatt være tilgjengelig utenom meny for en periode og kunder bør kontakte sin lokale forhandler for å bestille den om nødvendig.

Ingen norsk presisering

Til det oppfølgende spørsmålet om hva dette konkret innebærer for norske kunder, med henvisning til formuleringen «for en periode», nøyer Sandvold Roland seg med å vise til det han allerede har svart og som er gjengitt tidligere i saken:

– Informasjonen du siterer meg på er riktig, det vil si at hengerfestet fortsatt kan bestilles ved å kontakte nærmeste Tesla-butikk, gjentar Sandvold Roland.