NYTT NAVN? På hjemmesiden til EV Electra har heter det som ser ut til å være en Emily GT nå noe annet.

Ny «Saab»-vending: 

Har Emily GT blitt til Gaza GT?

Sagaen om bilen som kunne tatt opp arven etter Saab, fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

En stund så det ut til at kanadisk-libanesiske Jihad Mohammad og hans selskap EV Electra skulle få i gang produksjonen av Emily GT. En elbil som er utviklet av Saabs konkursbo-oppkjøper Nevs (National Electric Vehicle Sweden).

Avtalen gikk i vasken i slutten av mai. Bakgrunnen skal ha vært at Mohammad ønsket at produksjonen av Emily GT skal skje i Italia.

Det aksepterte ikke Nevs. Begrunnelsen var at de krever at produksjonen av bilen skal være i Trollhättan, der Saab produserte biler fra 1948 til konkursen i 2011.

Nå viser det seg at EV Electra fortsatt bruker Emily GT til å lokke til seg kjøpere og investorer, melder Vi Bilägare, med Dagens Industri som kilde.

Det er fortsatt bilder av bilen på hjemmesiden til selskapet, men med en liten tvist. Emily GT heter nå Gaza GT.

Nevs-sjef Nina Selander sier til Dagens Industri at de har bedt EV Electra om å ta ned bildene, men Mohammad sier bilen det er bilde av, ikke er Nevs sin.

– Nina har ingen rett til å spørre. Og bilen som vises på bildene, er ikke engang deres. Det er bare utsiden som stort sett er den samme. Ikke samme drivlinje og batterier, svarer han.