QUATTRO: Audi Q6 e-tron blir kun levert med Quattro i Norge.

Bakhjulsdrift:

Den rimeligste varianten av Audi Q6 kommer ikke til Norge

Til høsten er Audi Q6 e-tron klar for levering, men det er en variant norske kunder ikke har tilgang til.

Publisert Sist oppdatert

Audi er straks klare med Q6 e-tron, de første norske kundebilene leveres til høsten. Startprisen er 759.000 kroner med firehjulstrekk, eller Quattro som Audi kaller det.

– Vi har merket stor interesse for Q6 e-tron, det er en av grunnene til at vi har fått en bil hit, sa Harald Eibak, direktør i Audi Norge, da han nylig viste fram en førproduksjonsutgave i Norge.

Q6 plasserer seg naturlig mellom Q4 e-tron og Q8 e-tron, både i størrelse og pris.

I andre markeder vil Q6 bli tilgjengelig i en rimeligere utgave, med bakhjulsdrift og 322 hestekrefter, mot 388 i Quattro-versjonen. 

Samme batteri

Batteriet er det samme i begge utgavene, med en nettokapasitet på 94,9 kWt. Det gjør at den 125 kilo lettere varianten med tohjulsdrift har lengst rekkevidde, inntil 641 kilometer, 16 kilometer mer enn Quattro. 

Vel så interessant er det at den er ganske mye billigere, 5900 euro, tilsvarende 67.265 kroner. Men den norske importøren har bestemt seg for å ikke ta inn denne varianten. Kommunikasjonssjef for Audi i Norge,  Christine Eiken Winther, forklarer hvorfor de har valgt å droppe modellen i Norge:

90 prosent Quattro

– Quattro er inkludert som standardutstyr på Q6 e-tron. For det norske markedet opplever vi at det er her etterspørselen ligger for en SUV i dette sjiktet, og at vi har et svært godt verdiforslag der denne teknologien er inkludert.

I tillegg kan de nevnes at siden lanseringen av e-tron-bilene har firehjulstrekk stått for over 90 prosent av salget i Norge. 

Audis ni mest solgte modeller de siste årene har alle hatt firehjulstrekk, den tiende er en Q4-variant som bare står for sju prosent av det totale Q4-salget.