UTFORDRER: Onvo L60 SUV ruller inn i det populære familiesegmentet hvor Tesla Model Y er den dominerende modellen.

Her er Onvo:

Nå har Nio lansert sitt «billigmerke»

Kinesiske Nio går etter Teslas markedsandeler med det nye merket Onvo. 

Publisert Sist oppdatert

Den kinesiske bilprodusenten Nio utvider merkeporteføljen med Onvo. Nylig viste de fram den første modellen, L60 SUV, som skal være et rimelig alternativ i den mellomstore familieklassen.

Les også: Nio avduker volum­modell under nytt merkenavn i mai.

–  RAV4 og Model Y var referansepunktet for familiebiler i sin tid. Med teknologiutviklingen og folks økende forståelse for smarte elbiler, er det i dag på tide å redefinere nye standarder for familiebiler, sier William Li,  administrerende direktør i Nio til Reuters.

I Kina starter prisen på 219.900 yuan, tilsvarende 324.000 kroner. Til sammenlikning starter en Tesla Model Y på 369.000 i Kina. Mens billigste Nio starter på 442.000 kroner.

Ikke Norge

Det ser dog ikke ut til at merket vil dukke opp i Norge med det første.

– Norge er ikke med i den første lanseringsbølgen for Onvo, sier Ina Døhlen Lorentzen, PR-sjef for Nio i Norge, til Bilbransje24 (for abonnenter).

Merket er kun tilgjengelig for forhåndsbestilling i Kina. I tillegg har ikke Onvo kommet med noen konkret informasjon om eventuelle planer for Europa.

– Det betyr nok at vi ikke får se merket her til lands i år, sier hun.

Batteribytte

Onvo L60 er utstyrt med Nios egenutviklede 900-volts hurtigladings­system og de oppgir gjennomsnittlig energiforbruk på 12,1 kWt per 100 kilometer, som er noe lavere enn Model Y.

Onvo har også tilgang på Nios batteribyttestasjoner.

Ifølge Reuters leverte Nio 45.673 biler i Kina i første kvartal, som er en markedsandel på tre prosent i elbilsegmentet, mens Teslas tall er 163.841.

I Norge har Nio levert 261 biler så langt i 2024, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Teslas tall er 6400.

BILLIGERE: På hjemmebane er Onvo L60 SUV priset lavere enn Model Y.