UTVIDER: Bildet er fra Hefei Xinqiao Industrial Park, visstnok verdens største «Nio-house».

Model Y-konkurrent:

Nio avduker volum­modell under nytt merkenavn i mai

Kodenavnet «Alps» er lagt på hylla, og nye, billigere modeller kan se dagens lys om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært klart i noe tid at Nio ønsker å lage en konkurrent til Tesla Model Y, under et nytt merke. «Alps» var navnet innledningsvis – før  «Onvo» begynte å dukke opp her og der for et par måneder siden. 

«SPIONBILDER»: Faksimile fra bilblogger 进击的大张伟 sin Weibo-side.

Nå skriver både Reuters og CarNewsChina at avdukingen kommer allerede i mai. Navnet Onvo er offisielt bekreftet, og det dreier seg om modellen L60. 

– Nio jobber i øyeblikket med lansering av nye merker, mindre premium, men selvfølgelig 100 prosent elektriske og bedre tilpasset det europeiske markedet, sier Nios Frankrike-sjef Nicolas Vincelot ifølge Reuters.

Enda billigere neste år

Han snakker altså i flertall og sikter ved siden av Onvo L60 om «Firefly» – formodentlig stadig vekk et kodenavn, som «Alps» – et merke hvis første modell etter sigende skal bli en mindre bil med en startpris på drøyt 300.000 kroner.

Nio regner med at L60 kommer i vanlig salg i løpet av året, mens Firefly-prosjektet er en del av planene for 2025.

Mer effektiv enn Model Y?

L60-detaljene må inntil videre tas med et par klyper salt, men batteripakker på 60–90 kWt, levert av BYD, skal være bekreftet. Antakelig er det også sant at batteripakkene vil bli tynnere enn tidligere generasjoner. 

Det verserer dessuten påstander om lavere vekt og luftmotstands­koeffisient enn Model Y, samt et kvalitetsnivå nesten på høyde med eksisterende Nio-modeller, men dette er det antakelig klokt å klassifisere som ikke-bekreftede rykter og subjektive vurderinger – i hvert fall inntil videre.

Les mer om tidligere rykter i saken under: