BORT: Audi forenkler navnestrukturen og fjerner tallene.

Slutt etter sju år:

Audi dropper tallene

Det noe forvirrende sifferet som har fulgt Audi-modellene i noen år, fases ut. 

Publisert Sist oppdatert

Fra 2017 har alle Audi-modeller hatt et siffer i tillegg til modellnavnet. Dette sifferet har angitt hvor kraftig motoren er. Det skal nå droppes.

Med for eksempel Q8 e-tron-modellen kan man velge mellom Q8 e-tron 50 eller Q8 e-tron 55, som har 340 og 408 hestekrefter.

Men på Q8 e-tron står det ikke lenger på bakluka, og slik vil det blir med framtidige modeller fra Audi. Som den nylig lanserte Q6 e-tron.

Her er de siste nyhetene vi har prøvekjørt:

Florian Hauser, sjef for Audis elektriske salgs- og markedsførings­avdeling, sier til Auto Express at de ønsker å forenkle. Både for utstyrs- og effektvalg.

Nummeret som skal vise hvilket effektområde bilen har, har også vært noe forvirrende, da det samme tallet står på forskjellige modeller med ulikt antall hestekrefter.

Med elbilene er det færre motoralternativer, noe som gjør at Audi ønsker å forenkle navnestrukturen blant modellene, basert på antall drevne hjul og et valg mellom ett eller to effektuttak. En firehjulsdrevet versjon vil hete Q6 Quattro, mens en versjon med mer effekt blir for eksempel SQ6.

Sifferfjerningen kommer trolig også til gjelde fossilbilene, som ikke lenger forhandles i Norge i noe annet enn RS-utgaver. Men her kan det tenkes at de beholder siffrene i brosjyrene, da det er langt flere motoralternativer.