ÉN STASJON: Hydrogenstasjonen på Høvik åpnet i 2019 og er den eneste av sitt slag i Norge.

Tror på hydrogen:

Toyota med støtte til Norges eneste hydrogenstasjon

Toyota i Norge har ikke gitt opp hydrogenbilen og inngår et samarbeid med selskapet Hynion.

Publisert Sist oppdatert

Toyota Norge melder at de inngår en samarbeidsavtale med Hynion, som driver landets eneste offentlig tilgjengelige hydrogenfyllestasjon.

Stasjonen ligger på Høvik i Bærum, like ved E18.

Støtten fra Toyota skal gå til «nødvendige oppgraderinger og forbedringer for å øke kapasiteten og tilgjengeligheten av hydrogen som drivstoff».

– Vi mener at bærekraftig mobilitet krever flere tilnærminger. Selv om vi mener elbiler er en sentral del av løsningen for å bli karbonnøytrale, er det ikke det eneste svaret på utfordringene vi møter i den grønne omstillingen,  sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge, i en pressemelding.

Pawlak mener det er viktig å bygge opp flere løsninger, og at samarbeidet kan bidra til at hydrogenstasjonen på Høvik kan utvide sin drift.

Toyota lanserte den hydrogendrevne modellen Mirai i 2014, og det er siden den gang registrert 138 nye Mirai i Norge, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken. 

Fra 2000 og til i dag er det registrert 270 nye personbiler som går på hydrogen i Norge.

- For Toyota Norge er det svært viktig at Hynions hydrogenstasjon på Høvik kan øke kapasiteten og oppgraderes til å gi god funksjonalitet og tilgjengelighet for våre bilkunder. Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid for å bidra på ulike måter til at hydrogen i økende grad blir brukt som drivstoff, sier Pawlak.