SKRUR NED TEMPOET: Tesla har satt ned produksjonstempoet ved fabrikken i Shanghai

Reduserer produksjonen:

Tøffere tider for Tesla i Kina

Priskrig og avtagende etterspørsel preger Teslas fabrikk utenfor Shanghai.

Publisert

Tesla har redusert produksjonen ved fabrikken i Kina, ifølge Bloomberg, grunnet svakere elbilsalg og intens konkurranse i verdens største bilmarked.

Den amerikanske bilprodusenten ga tidligere denne måneden ansatte ved anlegget i Shanghai beskjed om å redusere produksjonen av både Model Y og Model 3, de to modellene Tesla lager i Kina. 

Dette ble gjort ved å gå ned fra å jobbe 6 1/2 dager, til fem dager i uken.

Det totale salget av personbiler i Kina økte med 17 prosent i årets to første måneder, samtidig hadde Tesla en nedgang i leveringer sammenlignet med samme periode for ett år siden.  

Tesla leverte 131.812 kjøretøyer gjennom de to første månedene av 2024, en nedgang på seks prosent fra samme periode for ett år siden, viser data utgitt av Kinas personbilforening. 

53 prosent av forsendelsene gikk til det lokale markedet. Dette til tross for at Tesla har gjennomført priskutt i Kina i år, i et marked som er preget av priskrig.

Etterspørselen etter elbiler har avtatt i Kina og andre store regioner, inkludert USA og Europa. Teslas fabrikk i utkanten av Shanghai lager biler både for hjemmemarkedet og for eksport.

Leveransene av utslippsfrie kjøretøy anslås å øke med 25 prosent, til 11 millioner enheter i år, ifølge Kinas personbilforening. Selv om det fortsatt er vekst, er det en nedgang fra 36 prosent i 2023 og 96 prosent i 2022.

Her er de siste nyhetene vi har prøvekjørt: