FORTSATT I ARBEID: Bilfabrikken blir antakelig klar i løpet av sommeren, men nå gjør forsinker annet administrative hindringer produksjonen til neste år.

Må ferdigstille batterifabrikk først:

– Teslas europaproduksjon utsatt til neste år

Et tysk bransjemagasin hevder at planene om produksjonsstart ved den nye Tesla-fabrikken i år sprekker. Årsak: Ny søknad om byggetillatelse måtte til behandling.

Publisert

Tesla-sjef Elon Musk har gitt teamet som arbeider med ferdigstillelsen av den nye fabrikken i Grünheide utenfor Berlin, seks måneder ekstra for å komme i mål med prosjektet.

Det skriver tyske Automobilwoche skriver mandag med referanse til interne kilder i Tesla.

Det betyr at produksjonen av Tesla Model Y, som skulle startet opp i løpet av juli, nå ikke vil komme i gang før i januar 2022.

Les flere Tesla-saker:

Ny høringsrunde

Hovedårsaken skal være administrative hindringer som har med regulatoriske bestemmelser lokalt å gjøre.

Tesla har nemlig endret på søknadskomplekset rundt fabrikkbyggingen for å innlemme den planlagte batteriproduksjonen i et eget anlegg.

Dette medfører at hele søknaden må ut på en ny offentlig høringsrunde, noe som igjen skaper betydelige forsinkelser i forhold til den opprinnelige tidsplanen.

Forsinkede batteripakker

Ifølge kildene til Automobilwoche, som tidligere har vist seg å være etterrettelige, er fremdriften god når det gjelder fabrikken der bilene, som blant annet skal til norske kunder, skal produseres.

Det er allerede observert testproduserte karosserideler ved anlegget.

Derimot vil ikke batteriproduksjonen kunne komme i gang før året er omme, og ifølge magasinets nettsted vil bilproduksjonen ved fabrikken altså ikke kunne starte før tidlig neste år.