KONKURRANSEKLAR: Nykommeren BYD Atto 3 får en svært attraktiv pris.

BYD Atto 3 leveringsklar før jul:

Blir nærmere 100.000 billigere enn konkurrentene

BYD har klare ambisjoner om å hevde seg i toppen av nybilstatistikken med en rimelig familiebil. Prisen viser at de mener alvor.

Publisert

Uten at Motor har fått det bekreftet fra offisielt norsk hold, kan vi erfare at prisen på en svært velutstyrt BYD Atto 3 vil bli i underkant av 380.000 kroner.

Det er betydelig under prisen på grunnversjonene av konkurrenter som Renault Megane E-Tech (fra 415.000, les test her) og den oppgraderte versjonen av Kia e-Niro, nå kalt Niro EV (fra 430.000, les test her), og også noen tusenlapper under startprisen på den mindre VW ID.3 (392.000)

Forhjulstrekk

BYD Atto 3 er en kompakt SUV på 4.45 meter, altså ganske midt mellom VW ID.3 og ID.4 – som bilen også designmessig virker inspirert av.

Den har samme effekt som de to bakhjulsdrevne ID-modellene, 204 – men har forhjulstrekk. Oppgitt rekkevidde er 420 km. Bagasjerom: 440 liter.

FANTASIFULLT: Interiøret i BYD Atto 3 har mange interessante detaljer, blant annet oppbevaringsrom i dørene med strenger som faktisk har lyd i seg.

Først SUV-er

Modellen underbygger inntrykket av at de kinesiske bilprodusentene nå setter inn støtet med små familiebiler med forbedret kvalitet i de laveste prisklassene.

Den første bølgen av kinesiske biler besto i stor grad av store SUV-er, anført av modeller som BYD Tang, Nio ES8 og Hongqi E-HS9. Av disse er det BYD som har lykkes best, Tang er i øyeblikket Norges 17. mest solgte bil.

RIMELIG: MG4 er på størrelse med VW ID.3, men blir vesentlig rimeligere. For 350.000 har du en solid utstyrt bil med vinterhjul og metallic.

Forbedringer

Men tilbake til en rimeligere bilklasse: Snart lanseres MG4 med pris fra 318.000. En splitter ny elbil som skal gi MG et mer moderne image og forbedrede egenskaper – og komplettere et utvalg rimelige modeller som MG5, ZS EV og Marvel.

I det stille har også Xpeng gjort forbedringer på sin rimeligste modell, G3i (fra 382.000).

  • Endelig pris på BYD Atto 3 offentliggjøres om kort tid.