DEN ENESTE SOM VÅGER: ... etter egne utsagn. Toyotas konsernsjef Akio Toyoda.

Toyota-sjefen:

Mener bil­bransjen tviler kraftig på elbiler

Bare Toyotas konsernsjef Akio Toyoda tør å si det – ifølge ham selv.

Publisert Sist oppdatert

Toyota-sjefen har flere ganger demonstrert at han ikke er redd for å gå mot strømmen. Sist helg, under et besøk i Thailand, leverte han igjen en kraftsalve rettet mot elbilsatsing, generelt:

– Det tause flertallet i bransjen lurer på om det virkelig er ok å ha elbiler som eneste alternativ, sa Toyoda under Toyotas 60-årsjubileum på det thailandske markedet.

– De ser på elbiler som noe moteriktig, derfor tør de ikke å si dette høyt, hevdet konsernsjefen.

Ifølge Wall Street Journal [for abonnenter] sier Toyoda at siden svaret ikke er klart ennå, er det dumt å begrense seg til bare én vei videre.

Flere veier har da også vært Toyotas strategi så langt, med hydrogenbiler, hybrider med og uten ledning, samt også elektriske biler. Modellen bZ4X er på plass i Norge – sent, men ikke nødvendigvis godt.

Andre modeller er på vei, bilgiganten lover fem nye innen 2026, og det er ikke lenge siden kilder skulle ha det til at Toyota forbereder en total omlegging.

Når Toyoda får en anledning til å snakke om det store bildet, er det likevel ingen tvil om hva han mener. Se saken under for flere kraftsalver fra toppsjefen: