EN ÆRA ER OVER: Slike stasjoner vil du ikke se om et par år.

Får nytt navn:

Snart slutt på Shell-stasjoner i Norge

Alle stasjonene skal skifte navn og logo.

Publisert Sist oppdatert

Mange tiår med Shell som et tydelig innslag langs veiene i Norge er snart historie, når kjeden endrer navn til St1. 

Endringen handler kanskje mest om logoer: St1 har nemlig eid og drevet alle de cirka 300 Shell-stasjonene i Norge siden 2015.

– Omprofileringen vil først skje om et par år, når lisensavtalen med Shell går ut, opplyser St1s kommunikasjonssjef Lillian Aasheim.

Fra 1912

Da vil altså det gule Shell-merket forsvinne fra St1s rundt 1270 stasjoner i Norge, Sverige og Finland – og bli erstattet med St1-navnet.

Shell har operert i Norge siden 1912. Innen 1930-tallet var et stort bensinstasjonnettverk etablert. 

I St1s egen melding sier selskapets markedsdirektør Erlend Føleide at endringen vil gjøre selskapet mer robust i en utfordrende markedssituasjon:

E5 trygg, foreløpig

– Shell har vært en god samarbeids­partner i mange år, og mange av oss jobbet i sin tid i Shell før oppkjøpet i 2015. Imidlertid mener vi nå tiden er inne for å videreutvikle vår egen merkevare i energiomstillingen vi går inn i, sier han.

BEROLIGER: Lillian Aasheim i ST1.

Motor har tidligere skrevet om kjedenes holdning til å beholde E5-bensin, eller 98 oktan, som er viktig for mange eiere av eldre biler. 

Ifølge St1s kommunikasjons­­sjef Lillian Aasheim vil ikke omprofileringen ha innvirkning på dette, i hvert fall ikke i første omgang.

– Vi har ingen umiddelbare planer om å slutte å selge 98 oktan. Vårt produkt­utvalg blir kontinuerlig vurdert for å sikre et godt og riktig tilbud til kundene våre til enhver tid, sier hun til Motor i dag.