HØRT DET FØR? Joda, Tesla Model Y er salgsvinneren ... nok en gang. Her i Performance-utgave.

Nye tall:

Nybilsalget har falt med 10 prosent det siste året

I august ble det registrert 11.083 nye personbiler i Norge. Det er 10,4 prosent færre enn i august i fjor. Tesla Model Y var den mest registrerte modellen.

Publisert

– Kort oppsummert kan vi nok si at trangere tider med en utfordrende økonomi for mange, bremser nybilsalget, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). 

Han mener å se at mange blir mer trygghetssøkende i valget av ny bil.

– De velger kjente merker framfor nye og ukjente, og gjerne rimeligere biler enn vi har sett de siste par årene. Det er ingen krise i registrerings­tallene, men vi ser tydelige tegn på et marked i endring, sier Thorsen. 

83 prosent elbiler

Samtidig viser nye tall fra OFV at det så langt i år har blitt levert 85.155 nye personbiler til bilkjøperne. Det er 3,3 prosent færre enn i samme periode i 2022.

Elbilandelen utgjør 83 prosent av de førstegangsregistrerte personbilene så langt i år.

Model Y «vant» – igjen

Tesla Model Y var den desidert mest registrerte bilen i Norge i august. Totalt ble det registrert 1452 biler av denne modellen, noe som er over dobbelt så mange som nummer to på lista – Volkswagen ID.4

På tredjeplass ligger Skoda Enyaq, med 704 registrerte biler.

– Ser vi på topp 20-listen over nye personbiler, så viser den at valget gjerne faller på mer «fornuftige» biler som flere kan ta seg råd til i en presset økonomi. Mange av de tidligere store og dyre storselgerne ligger nå langt ned på listen, i motsetning til hva som var tilfellet da både rente- og prisnivå var merkbart lavere enn i dag, sier Thorsen.