MODIFISERING: Optimalisering av bilmotorer utføres på verksteder. Bildet er fra en kontroll på verksteder i regi av blant annet politiet og vegvesenet. Verkstedet på bildet har ingenting med denne saken å gjøre.

Gikk ikke «sinnssykt bra»:

Modifisering skadet bilen for 171.000 kroner

– Bilen går helt sinnssykt bra, skrev selgeren om BMW-en, som hadde fått flere hestekrefter etter optimalisering av motoren.

Publisert Sist oppdatert

Men bare noen få måneder etter bruktbilsalget, begynte bilen plutselig å riste, og den mistet motorkraften.

Da oppsøkte den kvinnelige kjøperen et BMW-merkeverksted. De ga kvinnen et realt sjokk:

Bilen, som hun hadde kjøpt av en annen privatperson for 270.000 kroner, må repareres for hele 171.000 kroner. Verkstedet var klare på at modifisering var årsaken til motorproblemene.

Ikke godkjent

I annonsen var det oppgitt at motoren til den fem år gamle BMW 330e var blitt optimalisert, slik at den hadde hele 320 hestekrefter.

Modifiseringen ble gjort bare noen måneder før bilen ble solgt, og var ikke blitt godkjent av Statens vegvesen – slik reglene krever.

Samtidig var det også oppgitt i annonsen at bilens serviceprogram var blitt fulgt.

Den kvinnelige selgeren håpet derfor at hun skulle få erstatning fra selgeren for skadene modifiseringen hadde ført til.

Ikke medhold

Kvinnen saksøkte selgeren, men Trøndelag tingrett har nå gitt bilselgeren medhold.

Så lenge det sto i både annonsen og kontrakten at bilens motor var blitt optimalisert, er selgeren ikke erstatningspliktig, mener tingretten.

I tillegg til å måtte betale reparasjonen på 171.000 kroner selv, er den kvinnelige kjøperen også dømt til å betale selgerens saksomkostninger fra tingretten på 63.000 kroner. Hun må også dekke sine egne saksomkostninger.