«TESLA MODEL 2»: Noe bedre enn dette, en liten teaser fra Tesla selv fra en tid tilbake, kan vi dessverre ikke vise, fordi det ikke finnes ...

Forvirring:

Dropper Tesla småbilen «Model 2»?

En nyhetsrapport kan tyde på at Teslas planer om en billigere volumbil blir lagt på hylla, men det er ikke helt lett å bli klok på signalene – døm selv.

Publisert

Nyhetsbyrået Reuters har kilder på innsiden av Tesla, hvilket har ført til en rekke artikler – deriblant denne, om planene for en mindre modell.  I en ny rapport er det nettopp den tenkte volummodellen, uoffisielt ofte kalt «Tesla Model 2», det sås tvil om.

Reuters skriver enkelt og greit at hele prosjektet er droppet. Byrået viser til både muntlige og skriftlige kilder.

Elon Musk svarte på nettverkstjenesten X: «Reuters lyver (igjen)».

Robotaxi i august?

Akkurat hva nyhetsbyrået lyver om, spesifiserte Tesla-sjefen ikke. Men det kan knapt dreie seg om noe særlig annet, siden Reuters sak stort sett handlet om dette. 

Ett annet moment i saken – at planene for en robotaxi står ved lag – bekreftet Musk selv i en ny X-melding snaut fem timer senere, der han kort og godt skrev: «Tesla Robotaxi avdukes 8. august».

«Følg med ...»

I helgen bidro Teslas sjefdesigner Franz von Holzhausen med en video, også på X, der han fikk direkte spørsmål om hva som vil skje med «Model 2». Svaret var «stay tuned» ... «følg med». Egentlig ikke spesielt oppklarende, med andre ord.

Én faktor til bør nevnes: Slik informasjon er svært børssensitiv, noe det kan være fornuftig å ha i mente at i hvert fall Teslas talspersoner er opptatt av. Da Reuters' nyhetsmelding kom, falt Tesla-aksjen med 6 prosent. Den krøp oppover igjen etter Musks svar og avsluttet dagen 3,6 prosent ned.