FÆRRE I EUROPA: Ledergruppa i Fords europeiske avdeling blir betydelig nedbemmanet.

Flytter makta:

USA tar kontrollen over Ford

En rokering i Ford ender med at flere av lederstillingene i Europa fjernes.

Publisert

Bilprodusenten Ford kutter ledergruppen ved det Europeiske hovedkontoret, fra ni til fire, melder Automotive News (for abonnenter).

Endringen kommer etter at Fords toppleder i Europa, Martin Sander, forlot selskapet den 12. juni for å bli salgs- og markedssjef for Volkswagen.

Sanders stilling vil bli avviklet, sammen med visedirektørstillingen. Dette betyr at Fords ledelse i Detroit i praksis tar full kommando.

Kun to av de fire gjenværende lederstillingene har blitt bekreftet så langt.

Christian Weingaertner skal beholde ansvaret for markedsføring og salg i Tyskland, Østerrike og Sveits. Rene Wolf skal fortsette som  produksjonsdirektør for Fords europeiske fabrikker.

En av de gjenværende direktørrollene skal bli fylt av en leder fra selskapet, mens den andre stillingen skal hentes eksternt.

Andre ledere på lavere nivå vil beholde sine operative oppgaver, men de vil rapportere til Fords hovedkvarter i Dearborn, USA. Et unntak er personalleder Rainer Ludwig, som går av med pensjon.

– Denne endringen forenkler vår administrative og ledelsesstruktur i Tyskland, gir oss raskere handlekraft og lar lederteamet konsentrere seg fullt ut om sine operative oppgaver og lede Ford inn i en suksessfull fremtid, sier styreleder for Ford Tyskland, Kieran Cahill, i en kommentar til omorganiseringen. 

Endringene trer i kraft 1. juli.