NOE KJENT? Alps skal bli bli Nios «billigmerke», og det er liten tvil om hvilken bil den første modellen skal konkurrere mot.

Skal slå Model Y på pris:

Nio ypper seg mot Tesla med billig Model Y-kopi

Nios undermerke Alps skal gå i direkte konkurranse med verdens mest solgte elbil.

Publisert

«Spionbilder» viser Alps kommende, og første, modell, som helt tydelig skal gå i direkte konkurranse med en svært etablert bestselger.

Alps er Nios «billigmerke» og den første Alps-modellen ble nylig knipset under testing i Heilongjiang-provinsen nord i Kina.

Teksten på bakvinduet levner liten tvil om hvilken bilmodell Alps vil ta markedsandeler fra. Der skal det stå at bilen er bedre enn Tesla Model Y.

Vent med Y-kjøpet!

Nio-grunnlegger William Li sa nylig, ifølge Cnevpost, i et møte med Nio-eiere at de som ønsker å kjøpe Model Y «kan vente litt». 

Det er antatt at Alps konkurrent vil komme på markedet til høsten, trolig i oktober, og at den vil bli billigere enn Teslaen. 

Modellrekken fra Alps skal bygges på en helt ny plattform utviklet av Nio. 

De første bilene rullet ut av fabrikken i oktober 2023, og gjennomfører nå ulike tester før produksjonsstarten senere i år.

Pris ned mot 300?

Hva bilen vil koste er ikke klart, men det er ventet at det siktes mot en pris som vil ligge mellom 300.000 og 400.00o kroner, som dermed vil være godt under Model Y.

Først ut er altså en mellomstor SUV, så kommer en sedan. 

Plattformen skal være tilpasset batteripakker som er mellom 60 og 90 kWt.

PS: Nio leverte 621 nye biler i Norge i 2023, en nedgang på 45 prosent, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken.