BLIR ELEKTRISK: Mot slutten av 2024 kommer en elektrisk Puma.
BLIR ELEKTRISK: Mot slutten av 2024 kommer en elektrisk Puma.

Fords neste får navnet Gen-E:

Puma blir elektrisk

Når den elektriske Ford Puma kommer senere i år forsvinner fossilversjonen fra det norske nybilmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Det har en stund vært klart at Ford kommer med en elektrisk versjon av Puma-modellen i løpet av 2024. Den norske importøren har bekreftet at bilen vil være her mot slutten av året.

Nå har Ford internasjonalt fortalt at den kommer til å hete Puma Gen-E, uten å forklare hva det navnet skal bety, men det er neppe ironi.

Britiske Autocar skriver at Puma Gen-E skal baseres på samme plattform som varebilen Ford E-Transit Courier.

Som E-2008

Ford skal ha utviklet drivlinjen med tanke på begge bilmodellene, og at spesifikasjonene vil bli svært like. Det betyr i så fall at batteriet er på rundt 55 kWt og har en ladefart på inntil 100 kilowatt. Rekkevidden vil trolig være i underkant av 400 kilometer.

Dette er på samme nivå som konkurrentene Peugeot E-2008 og den kommende Mini Aceman.

Europasjefen til Ford, Martin Sander, sier til Autocar at Puma Gen-E skal være en et praktisk alternativ til Fiesta, og at modellen skal være på markedet i mange år framover.

I England antas det er pris på rundt 35.000 pund, som er omtrent det samme som de nevnte konkurrentene, og der skal Puma Gen-E selges side om side med likt utseende versjoner med fossilmotor.

Selger det tomt

Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, sier de  «selger ut det vi har i landet/på vei til landet av dagens Puma, og gjør oss så klare til å lansere E-Puma i slutten av året.»

Hvilket betyr at de fossile versjonene av Puma fases ut når den elektriske er på plass.

– Så de som ønsker seg en ny fossil Puma må være raskt ute og kjøpe en nå, sier Sønsteby.

Fra starten av 2023 til i dag er det registrert 59 nye Puma i Norge, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken.