STORE FORSKJELLER: Prisene på Teslas ladestasjoner varierer kraftig. Se tabellen nederst i saken.

Store sprik i ladeprisene:

Her er det billigst å lade Tesla

Teslas ladepriser spriker betydelig. De laveste ladeprisene er i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

I Alta, Karasjok, Svolvær, Mo i Rana og på ytterligere fem steder i Nord-Norge koster det 3,10 kroner å lade per kilowatt-time.

Det er billigst i Norge.

Også i Brekkvasselv i Namdalen er Tesla-prisene på sitt laveste.

På de dyreste stedene, i Aurland, Eidfjord, Hernes ved Elverum og på Lasses langs E18 i Telemark, er det aller dyrest å lade Tesla. På disse stedene koster det 5,50 kroner å lade per kilowatt-time.

Tar man utgangspunkt i de billigste stasjonene i nord, har altså de dyreste hele 77 prosent høyere pris.

Se stor tabell nederst.

Fortsatt billigst

Det er Teslas eierklubb, TOCN, som har innhentet ladeprisene på Teslas nå 95 ladestasjoner. Prisoversikten viser at prisene har økt bare marginalt siden forrige gang Tesla-klubben sjekket ladeprisene, i mai 2022. Da kostet det i gjennomsnitt 4,67 kroner å lade per kilowatt-time. Nå er gjennomsnittsprisen på 4,70 kr/kWt.

Teslas ladestasjoner er med det fortsatt landets billigste for hurtig- og lynlading.

Kraftig økning

Men ladeprisene til Tesla har de siste par årene blitt langt høyere. Så sent som i januar i fjor kostet det i gjennomsnitt 1,70 kr/kWt å lade hos Tesla.

Vinteren 2021 føk gjennomsnittsprisen opp i 2,57 kr/kWt, før det ved siste årsskifte var blitt enda dyrere: 3,64 kr/kWt.

Nå er altså gjennomsnittsprisen 4,70 kr/kWt.

40 prosent dyrere

På de fleste Tesla-stasjonene kan også andre bilmerker lades. Men for ikke-Teslaer er ladeprisene ca. 40 prosent høyere. Hvis du lader mye, kan du betale en fast månedspris på 129 kroner, og med det få lade til «Tesla-pris».

PS: En del Teslaer lader fortsatt helt gratis. Inntil for noen år siden var gratis lading i bilens levetid inkludert ved salget.