FERSKEN: Arild Årmot spiste paraguayos, som er en type fersken, da han ble tatt av politiet.

Politiet anket frikjennelse:

Arild spiste fersken – bøtelagt for mobilbruk

– Jeg tror politiet kan ha stoppet feil bil, sier Arild Årmot, som nekter for at han brukte mobiltelefonen da han lette etter en klissete ferskenstein.

Publisert Sist oppdatert

Arild Årmot fra Bø i Telemark ble anklaget og tiltalt for å ha brukt mobiltelefonen i bilen. Etter å ha blitt frikjent i tingretten, tar politiet nå saken helt til lagmannsretten.

– Det er uforståelig for meg hvordan jeg skal bli dømt, sier 56-åringen.

31. mai i fjor kjørte Årmot sin Tesla Model 3 i Notodden på vei til kjæresten sin, mens han spiste fersken. 

En av de klissete ferskensteinene kastet han ved en feil i passasjersetet, i stedet for på gulvet foran setet.

Da han lette etter steinen med høyre hånd, flyttet han både på solbriller, en tube krem, en genser og mobiltelefonen sin.

Samtidig var det politikontroll, og like etter ble han vinket inn og bøtelagt for ulovlig mobilbruk. To politibetjenter hevder de så at Årmots tommel var på skjermen, og at skjermen lyste opp.

12.000 kroner

Arild Årmot nektet å vedta boten. Han dokumenterte med utskrift fra telefonselskapet at han ikke har brukt mobildata, sendt tekstmelding eller ringt.

I Telemark tingrett var han sin egen advokat. Der hevdet han også at telefonen kan stemmestyres i hans Tesla.

Tingretten mener politiet ikke har greid å bevise at han brukte mobiltelefonen, og frifant ham fra påtalemyndighetens påstand om 12.000 kroner i forelegg og tre prikker i førerkortet.

– Det er ikke straffbart å flytte på mobiltelefonen. Det er ingen forskjell på å flytte telefonen eller solbrillene, konkluderte tingretten, som også understreker at Årmot ikke er mindre troverdig enn politibetjenten som vitnet i retten.

– Uenig

Men politiet gir seg ikke. Statsadvokaten anket frifinnelsen til lagmannsretten, som slapp anken gjennom. 

I april må Årmot møte for Agder lagmannsrett, hvor tre fagdommere og minst to meddommere skal ta stilling til mobilbruken da han koste seg i bilen med paraguayos.

Paraguayos, eller smultring-fersken, er en smakfull og søt fersken med en flat, smultringlignende fasong, ifølge Bama.

– Politiet er uenig i tingrettens vurderinger av bevisene, og hvilke bevis det er lagt vekt på, sier politifullmektig Margit Slåtta Flothyl til Motor.

Feil farger

Arild Årmot stiller spørsmål ved ressursbruken, og ved behandlingen av ham.

– Jeg føler det nærmer seg trakassering av meg. Tingrettsdommen er grundig. Jeg vet jeg ikke brukte mobiltelefonen, og jeg har bevist det gjennom utskriften.

Politiet hevdet i tingretten at Årmot har en lys bil og en mørk telefon. I tingretten viste Årmot til at Teslaen hans er mørk grå, nesten svart, og at telefonen hans har en hvit bakside.

– I ettertid tenker jeg at politiet kan ha stoppet feil bil, siden fargene er så feil, sier Årmot.

Det avviser politifullmektig Margit Slåtta Flothyl.

– Politiet stopper ikke hvis man ikke er helt sikre på observasjonene, sier hun.