Volvo-toppsjef Jim Rowan under lanseringen av EX90 i Stockholm

Overskudd, men ...:

Volvo sier opp 1300 ansatte i Sverige

Tross store overskudd og inntektsløft i første kvartal har den svenske bilprodusenten Volvo Cars besluttet å si opp 1300 ansatte i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Det tilsvarer 6 prosent av staben. Av disse er 1100 ansatt i Volvo Personvagnar, og ytterligere 200 ansatt i andre virksomhetsområder rundt om i Sverige.

Kuttene gjøres i administrative stillinger, ikke i produksjonen.

– Økonomisk motvind, økte råvarepriser og økt konkurranse kommer trolig til å fortsette å utfordre vår industri i ennå en tid, sier selskapets administrerende direktør Jim Rowan i en pressemelding torsdag.

De neste månedene skal selskapet også kutte kostnadene globalt, men hvem og hva som blir berørt, er ennå ikke avgjort.

Beskjeden om nedskjæringene kommer bare en drøy uke etter at selskapet la fram et kvartalsresultat som knuste markedets forventninger, tross lavere inntjening. (se nederst i denne artikkelen).

Det viste et driftsresultat på drøyt fem milliarder svenske kroner og et kraftig inntektsløft i årets tre første måneder. Selskapet mener likevel at det må kutte kostnadene enda mer for å få en mer «effektiv og holdbar kostnadsbase».

De ansatte er svært overrasket.

– Vi har jo fått høre at det går bra for selskapet, sier fagforeningsleder Jörgen Olsson til Dagens Industri [for abonnenter], gjengitt av Vi Bilägare.