I LØYPA? Vision er Skoda-språk for konseptbil. 7S er en 7-seters SUV.

Skisser av neste SUV:

Skoda stenger grillen

Er du blant dem som falt i staver over Skodas lysorgel i Enyaq-grillen? Tsjekkernes neste SUV med sju seter blir noe ganske annet.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag slapp Skoda skisser av Vision 7S, en konseptmodell som per i dag bryter ganske brutalt med Skoda-designet slik vi kjenner det.

Tydeligst kommer de nye tankene til uttrykk i form av et helt nytt frontparti, der den tradisjonelle grillen – som på nye elbiler strengt tatt ikke har noen av grillens klassiske funksjoner – er blitt strukket og lukket.

Skoda Enyaq, deres første store elbil, er spilene i grillen stadig på plass, kanskje mest for å ikke gjøre overgangen til den nye tid altfor brutal for et Skoda-publikum som alltid har kunnet veien til nærmeste pumpe i blinde.

Enyaq kom med «Crystal Face» som tilvalg, og dette lysorgelet ble riktig populært blant europeiske Enyaq-kjøpere – med en andel på 40 prosent av salget.

På Vision 7S er frontlyktene trukket helt ut, med to lyspunkter over hverandre på hver side – og en lysstripe over der igjen som markerer overgangen til panseret. Det som en gang var en grill, har fått et langt mer anonymt uttrykk, men sju kraftige, vertikale luftinntak er nå visuelt dominerende i fronten.

Luftinntak og lyktedesign har samme form i hekken.

HARRY? JEG? Krystalltrynet på Enyaq ble populært hos mange. Her er orgelet på en Enyaq Coupe RS iV.

Plass til alle

De to skissene Skoda nå viser, forteller ellers ikke så mye, bortsett fra det som følger som naturlig konsekvens når vi snakker 7-dørs SUV: Her er det mye plass.

Men den sparsomme informasjonen fra Skoda hittil inneholder ingen ting verken om vitale mål eller lanseringstidspunkt. Og om bilen i det tatt blir lansert med et utseende som likner dette, gjenstår å se.

Tidligere i sommer presenterte Skoda et interiørbilde med en setekonfigurasjon som knapt er sett før – med et barnesete integrert i midtkonsollen på rad to og skjermer i seteryggen foran for passasjerene på rad to og tre.

FRA OVEN: Denne skissen viser Vision 7S i fugleperspektiv