STOPP: Grunnversjonen av Polestar 2 kan tidligst bestilles en gang i 2023.

Polestar 2 for populær ...

Nå får du ikke bestilt den kanskje beste versjonen

Det er mange som har oppdaget kvalitetene til Polestars rimeligste modell. Så mange at den i øyeblikket ikke lenger kan bestilles.

Publisert Sist oppdatert

Polestar kom på markedet med 408 hester, firehjulsdrift og en prislapp som ekskluderte mange. Men så kom det versjoner med forhjulstrekk, lavere effekt, etter hvert svært god rekkevidde (478 km.) – og vesentlig lavere pris.

Mange så det samme: En bil som utseendemessig ikke hadde mistet sitt eksklusive preg, og som plutselig hadde en prislapp som gjorde den konkurransedyktig mot omtrent like rommelige, men vesentlig kjedeligere, rivaler.

Utsolgt

Og billigversjonen ble en såpass stor suksess at det til slutt ble en belastning.

– Ja, nye bestillinger av Polestar 2 Standard range Single motor (PSRS) er midlertidig satt på pause i Europa, da modellen er utsolgt på grunn av stor etterspørsel, bekrefter kommunikasjonssjef for Polestar i Norge, Kristin Fjeld, til Motor.

NORGESBIL: Polestar 2 har fått mange norske eiere, spesielt i de rimeligere versjonene. Her leder Polestar an i den store elbiltesten til Motor og NAF vinteren for snart to år siden.

Første kvartal

I Polestars egen nybilkonfigurator er denne versjonen oppført med opplysninger om at det forventes at den kan bestilles igjen i løpet av første kvartal 2023.

Men Fjeld opplyser at det fortsatt kan være tilgjengelig forhåndskonfigurerte versjoner av PSRS.

Rekkevidde

– Og andre varianter av Polestar 2 er fortsatt tilgjengelige for bestilling, påpeker hun.

Rimeligste Polestar blir da i øyeblikket Polestar 2 Long Range Single Motor (PLRS). Den er 40.000 kroner dyrere, og i teorien i stand til å gå rundt sju mil lenger (551 km) mellom ladeøktene.

Beste kjøpet?

Hvis du nøyer deg med sølv metallic, og legger til et sett vinterhjul (21.000) og en nødvendig ladekabel (3000), så ender Long Range-versjonen på 442.800 kroner ferdig på veien. Denne kan etter planen leveres i april 2023.

Det er definitivt et av de beste nybilkjøpene, etter Motors mening. Men versjonen som ville vært enda 40.000 rimeligere, må du vente på i ubestemt tid.