RETRO: Fiat Grande Panda henter designinspirasjon fra originalmodellen som ble lansert i 1980.

Ny Fiat:

Det blir en hel Panda-familie

Fiat feier jubileumsåret med å hente fram et klassisk navn til en ny global modell.

Publisert

Fiat fyller et rundt år i år, og markerer dette blant annet med å fortelle om en helt ny utgave av Panda.

– Den beste måten å feire 125 år med Fiat på er å vise frem første del av vår nye fremtid. Nye Grande Panda er designet i Torino hos vårt designsenter Centro Stile, og henter stor inspirasjon i originalens verdier, sier Fiat-sjef  Olivier Francois, i en pressemelding.

Og ikke nok med det, det skal bli en hel Panda-familie. Francois sier dette bare er den første bilen i Panda-familien, og at de vil slippe en ny modell hvert år frem til 2027.

Globalt

Bilene skal i tillegg selges globalt, ikke slik som tidligere da Fiat gjerne har hatt ulike modeller for forskjellige markeder.

– Med Grande Panda begynner Fiat nå sin overgang til globale, felles plattformer som dekker alle regioner i verden. Grande Panda er perfekt egnet for familier og urban mobilitet i alle land ... en ekte Fiat.

KANTETE: Som med sin forgjenger er designen til Grande Panda preget av kanter og rette linjer.

Grande Panda er ikke så stor, 399 centimeter lang, og er basert på STLA Smart-plattformen, den samme som Citroën e-C3. Plattformen kan tilpasses en rekke forskjellige kjøretøytyper og drivlinjer. Noe som skal bidra til at bilen kan passe inn overalt.

Designen lener seg kraftig på den klassiske Panda-modellen, med kvadratiske former og rette linjer.

Neste år

Lysene foran består av pikselpunkter som starter i midten og følger grillen ut til frontlysene. Når bilen kjører med kjørelys lyser kubene i fronten opp som horisontale piksler arrangert i et sjakkbrettmønster.

I tillegg er Panda-bokstavene gjengitt i tredimensjonalt relieff på dørene, som en homage til den klassiske 4x4-utgaven.

Grande Panda skal vises fra offisielt til sommeren, mens den kommer for salg i Norge tidlig neste år.