BRUKTE BOBILER KAN HA SKULTE FELLER: Fienden er gjerne fukt. Bilene på bildet har ikke tilknytning til saken.

Manglet dokumentasjon:

Arvinger gikk på en smell, solgte bobil uten kontrakt

Arvingene solgte bobilen etter faren uten kontrakt. Dermed havnet de i problemer da kjøperne fant ut at bobilen har omfattende fukt.

Publisert

Ved kjøp og salg av større gjenstander bør man alltid skrive kontrakt. Men det gjorde ikke de to brødrene i Vestfold da de solgte en 14 år gammel bobil etter deres avdøde far for 325.000 kroner.

Brødrene hevder de informerte kjøperne om at bobilen har skader fra fukt. Men siden det ikke var kontrakt eller noen andre papirer, kunne de ikke dokumentere dette da kjøperne noen måneder etter kjøpet avdekket omfattende fuktskader.

Dermed gikk arvingene på en smell da kjøperne reklamerte og klaget til Forbrukerrådet.

Kjente lukt

Kjøperne kjente lukt inne i bobilen, og fikk utført en fukttest hos en stor bobilforhandler på Østlandet.

Der ble det avdekket omfattende fuktskader flere steder, og at fuktskadene har skjedd over tid. Utbedring vil koste opp mot 100.000 kroner bare i arbeid, pluss materialkostnader.

Selgerne, de to arvingene, hevdet altså at de selv visste om fuktskadene – og at de også informerte kjøperne ved salget om dette.

Selgerne mener også at kjøperne ved salget lovet at de ikke skulle reklamere på eventuelle feil og mangler.

Dokumenterte ikke

Da Forbrukerrådet ikke greide å mekle til enighet mellom kjøperne og selgerne, klaget kjøperne videre til Forbrukerklageutvalget, som nå har gitt kjøperne fullt medhold.

Forbrukerklageutvalget mener de påviste fuktskadene er omfattende, og at selgerne ikke har dokumentert at de ved salget informerte kjøperne om dem.

De to arvingene har dermed måttet ta bobilen tilbake og refundere kjøpesummen på 325.000 kroner til kjøperne. I tillegg har de måttet betale renter av beløpet for en periode på to og et halvt år.