MÅTTE BERGES: Mannen havnet i en situasjon som denne svært kort tid inn etter overtakelse.
MÅTTE BERGES: Mannen havnet i en situasjon som denne svært kort tid inn etter overtakelse.

Bilen var ikke «hel og grei»:

Motoren kokte over etter 2 kilometer

Etter bare to kilometers kjøring kokte motoren over, og bilen måtte hentes av bilberger. – Bilen er farlig, mener en sakkyndig.

Publisert Sist oppdatert

Bruktbilkjøpet ble ikke som forventet for en mann fra Vesterålen, som kjøpte en 15 år gammel BMW 5-serie fra et bruktbilfirma i Skien.

I annonsen sto det at bilen «fremstår hel og grei både utvendig og innvendig».

Men da den ble levert nordpå, og den nye eieren satte seg inn for å kjøre av gårde, tok det bare et par minutter før bilen ikke ville mer.

Etter to kilometer kokte motoren over, og bilen måtte hentes av bilberger. Den nye eieren fikk undersøkt bilen hos et lokalt verksted, som har ramset opp flere titalls feil og mangler.

Rattet reparert med teip

Blant annet er rattet reparert med teip, styringen har stor slakk og gjør bilen så vinglete at den er farlig å bruke. I tillegg er det en så stor oljelekkasje at det blir oljesøl på bakken.

Den sakkyndige som har undersøkt bilen, mener også at toppakningen muligens må byttes.

– Da er det ikke lønnsomt å reparere, konkluderer han.

Får heve kjøpet

Bruktbilselgeren har ikke besvart henvendelser, og nå har Forbrukerklageutvalget avgjort at kjøperen skal få heve kjøpet – og få tilbake 51.000 kroner, som er summen som han betalte for bilen.

I tillegg får han 7000 kroner i erstatning til blant annet bilbergingen.

Forbrukerklageutvalget viser til at den sakkyndige mener bilen er farlig, og at motorproblemene oppsto allerede samme dag som kjøperen fikk bilen.