LØST: Hjulboltene kunne løsne, men nå er problemet løst på Toyota bZ4X.

Problemet løst på Toyota og Subaru:

Endelig får de første kundene biler

Nærmere 3000 Toyota bZ4X har stått innesperret i tre og en halv måned på grunn av en feil med hjulboltene. Nå ruller de omsider ut til kundene.

Publisert Sist oppdatert

461 av disse bilene har stått i norske ventehaller. Toyota sender nå ut meldinger til kundene om at de tekniske problemene er løst, og at de første leveringene er rett rundt hjørnet.

Det åpnes også for muligheter til å prøvekjøre bilen hos de ulike forhandlerne.

– Vi er glade

Det samme budskapet har Toyota formidlet gjennom en pressemelding i morgentimene i dag.

– Vi er glade for at de første kundene nå vil motta sin nye helelektriske bZ4X SUV. Og våre Toyota-forhandlere over hele landet er klare til å ta imot reservasjoner for prøvekjøring, slik at potensielle fremtidige eiere selv kan oppleve bilens spesielle funksjoner og egenskaper, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge, i pressemeldingen.

BRA: Dette førermiljøet er nyskapende til Toyota å være, og produsentens beste, etter Motors oppfatning.

Noe senere kom omtrent samme melding fra det norske Subaru-systemet. bZ4X og Subaru Solterra er som kjent samme bil, bare med små forskjeller i designuttrykket:

– Endelig kan vi starte utleveringen av Solterra til våre norske kunder. Våre forhandlere vil i løpet av kort tid ha demonstrasjonsbiler klare for prøvekjøring sier Torbjørn Lie, daglig leder i Subaru i Norge.

TVILLING: Også Subaru Solterra har vært rammet av de samme problemene som bZ4X, men nå er begge klare for norske veier.

Litt skuffet

Det opplyses ikke hva som er gjort for å utbedre feilen på de to modellene.

Motor rakk å kjøre bZ4X ved flere anledninger innen problemene dukket opp. Vi er ikke i tvil om at mange nordmenn kommer til å bli strålende fornøyd. Likevel er vi litt skuffet over at ikke Toyota har mer å by. Les testen her.