KLAR MED STORTROMMA: Neste generasjon elbil er på vei fra Kia, med første modell på veien i 2025.
KLAR MED STORTROMMA: Neste generasjon elbil er på vei fra Kia, med første modell på veien i 2025.

Rykteflom on neste generasjon:

Kia antyder 800 km rekke­vidde for neste elbil

Kia begynner å få detaljene på plass om den første bilen som lanseres på det nye plattformen, eM. Bilen får et batteri på 113,4 kWt, ifølge medierapporter.

Publisert

Amerikanske Electrek skriver at bilen får en av markedets kraftigste batteripakker – og rekkevidde et sted mellom 700 og 800 km.

Electrek refererer til det sørkoreanske nettstedet ET News (les saken her, om du kan), som skriver at bilen med kodenavn GT1 lanseres tidligst i 2025.

Batteripakken på 113,4 kWt er betydelig større enn de 99,8 kWt som er plassert i Kias kommende EV9, og blant de aller største i dagens marked.

Suksessen til koreanske søstermerkene Hyundai, Kia og Genesis er kommet med modeller bygget deres felles eGMP-plattform, som er brukt for storskala produksjon på tvers av merkene uten å måtte gjøre store individuelle investeringer i bilenes grunnarkitektur.

Med eM kommer andre generasjon dedikert elbil-plattform fra Hyundai-konsernet.

Mer enn EV6 GT

Kia skal, ifølge rapportene, putte en el-motor på hver aksling (200 kW foran og 250 kW bak) som samlet gir en effekt på 603 hk (450 kW).

Spenstige EV6 GT har 576 hk (430 kW). Den er Kias raskeste produksjonsmodell til nå, med 0–100 km/t på 3,5 sekunder og topphastighet på 260 km/t.

Dessuten, som den viste i vår store rekkeviddetest nylig, er ladeegenskapene markedets beste for øyeblikket.