ELEKTRISK IGJEN? Golf – her i åttende generasjon – gjenoppstår trolig i elektrisk versjon.

VW-sjefen vil ikke droppe Golf-navnet:

Gjenoppstår trolig i helelektrisk versjon

VW-sjefen Thomas Schäfer vil ikke gi slipp på et ikonisk modellnavn. Samtidig sier han at framtiden er helelektrisk. Da er det bare å legge sammen én pluss én.

Publisert Sist oppdatert

e-Golfens død ble behørig varslet i forkant av lanseringen av ID.3. Likevel ble det for mange et hardt og brutalt farvel med en modell som inntil det siste var en nybilfavoritt hos norske kunder. Nå tyder mye på at ikonet gjenoppstår i elektrisk versjon.

Arv og identitet

Thomas Schäfer rundet nettopp hundre dager i jobben som Volkswagen-sjef. I et forum i Berlin nylig, snakket han om erfaringene så langt – og om den nære framtiden til merket.

Han erkjente at VW har fått en del kritikk de siste årene, og at det var viktig for VW å forvalte sin arv og gjenvinne sin identitet, skriver Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

ÅTTE GENERASJONER: Disse åtte generasjonene av Golf har tilsammen blitt Norges mest solgte bil 18 ganger!
FOLKETS VOGN: e-Golf takket av til fordel for ID.3, men var helt til det siste en bestselger i Norge.

For mange kan dette oppsummeres i ett ord: Golf.

Dagens Golf er den åttende generasjonen. Den ble ansett som den siste da den ble lansert, men det har foreløpig ikke kommet noen offisiell beslutning fra VW om det kan forventes en niende generasjon.

Fortsatt er det sju versjoner tilgjengelig her i Norge. Men som kjent er stasjonsvognen og alle dieselversjoner borte, i tillegg til den helelektriske.

Ved utgangen av september lå modellen som har vært Norges mest solgte hele 18 ganger, nede på en 84. plass på nybilstatistikken.

Enorm verdi

Skal VW gjenvinne sin identitet gjennom den ikoniske modellen og i en framtid som er batterielektrisk, må det med andre ord en ny e-Golf til.

– Vi snakker om det, men det er ikke klart ennå, sier Schäfer i følge avisen i Volkswagens fødeby.

Han legger til at temaet krever fingerspissfølelse:

– Navnet Golf er av enorm verdi i seg selv.