KOSTBART: Selgeren av en Ford Mondeo må betale mye penger for feil opplysning om service.

Dyrt å droppe service:

Tok ikke service, må betale 25.000 kr

– Servicer er fulgt, skrev firmaet som solgte en fire år gammel Ford Mondeo. Det kostet firmaet 25.000 kroner.

Publisert

Et vedtak i Forbrukerklageutvalget viser hvor dyrt det er å hoppe over service, og samtidig benekte at det er gjort.

En bilkjøper fra Østfold spurte selgeren på tekstmelding om serviceintervallene var fulgt på den fire år gamle Ford Mondeoen – og fikk bekreftende svar.

Men etter overtakelsen oppdaget bilkjøperen at det ikke stemte. Bilen hadde en kilometerstand på 132.000 kilometer, men hadde ikke vært på service siden 60.000.

Da tilbød selgeren, som er et firma i byggebransjen og ikke et bilfirma, en service uten kostnad for kjøperen hos et bilverksted.

25.000 kr.

Men det er ikke nok, mener Forbrukerklageutvalget. Bilkunden klaget nemlig til Forbrukerrådet og deretter Forbrukerklageutvalget på manglende 90.000 kilometerservice.

Forbrukerklageutvalget har i et vedtak kommet frem til at firmaet som solgte bilen, må refundere 25.000 kroner til bileieren.

Det utgjør en åttendedel av kjøpesummen på 205.000 kroner.

Leasing-trekk

Bakgrunnen for at én manglende service koster selgeren såpass mye penger, er at bilkjøperen kunne vise til at en Ford-forhandler trekker samme sum ved innbytte av en bil hvor det mangler service.

I en epost til kjøperen skriver også Ford-forhandleren noe annet som alle som leaser bil, bør merke seg:

Dersom du ikke tar en av servicene når du leaser, kan du bli trukket beløp i nesten samme størrelse.

– I det siste tilfellet vi var borti, fikk en kunde regning på 18.000 kroner for manglende service på leasingbilen sin, skriver Ford-forhandleren.

Ikke følgeskader

Tilbake til Mondeoen:

Kjøperen av Mondeoen har ikke påvist at manglende service har medført følgeskader.

Forbrukerklageutvalget mener likevel det fører til et hull i Mondeoens servicehistorikk når det ikke er utført service ved 90.000 kilometer. Dette hullet kan påvirke salgssummen negativt ved senere salg.