STOR-SUV: HiPhi X har et navn, noen detaljer og en størrelse som gjør at den antakelig vil bli sammenliknet med en viss Tesla-modell.

HiPhi kan bestilles nå:

Så mye vil disse luksus­bilene koste i Norge

HiPhi-modellene X og Z blir ikke billigbiler.

Publisert

HiPhi kan endelig bestilles av norske bilkjøpere, og merket kommer ikke til landet med lua i handa.

Begge modellene, X og Z, omtales som «banebrytende» luksusbiler og skal ifølge produsenten være utstyrt med teknologi i verdensklasse, til dels av en type som verken er kjent eller sett til nå.

– Alt tenkelig utstyr er inkludert, har europasjef Kjell Arne Wold sagt tidligere.

Dermed blir heller ikke prisene beskjedne:

SUV-en X får en startpris i Norge på 1.164.000 kroner, for fireseters­utgaven. Ønsker man seksseter­utgaven – vi snakker her om seks seter som alle kan benyttes av voksne – begynner prisen på 1.326.000 kroner.

Denne bilen har et batteri på 97 kWt og skal gjøre unna 0–100 på 3,9 sekunder. Oppgitt rekkevidde er 460 kilometer (WLTP).

HIPHI X: Skjermen i bilen er festet til en arm og kan vendes til vertikal posisjon, samt tiltes etter eget forgodtbefinnende.

Den mer spektakulære og mindre praktiske Z blir et hakk billigere, med startpris på 1.110.000 kroner for femseters­utgaven. Med et sete mindre stiger prisen til 1.143.000 kroner.

Zs batteri er på 120 kWt. 0–100 gjøres unna et tidels sekund raskere enn Z, og rekkevidden er markant bedre: 555 kilometer (WLTP).

HiPhi lages av det kinesiske selskapet Human Horizons, som bare har eksistert siden 2017. Likevel er HiPhi, ifølge egne utsagn, det bestselgende premiummerket i Kina.

HELE REKKA: HiPhi X, Y og Z – i rekkefølge. Y skal komme mot slutten av året.