X-FORCE: Bildet viser en av Teslaene som disponeres av politiet i Basel.

Teknisk Tesla-trøbbel:

Politi i Tesla kom seg ikke ut av bilen – mistenkt syklet av gårde

Da de sveitsiske politifolkene uten hell prøvde å ta seg ut av baksetet, så ikke den narkotikamistenkte syklisten noen grunn til å vente på dem.

Publisert Sist oppdatert

En patruljerende politibil i Basel i Sveits stoppet for en tid tilbake ved to syklister, begge kjenninger av politiet. Én av dem ventet pent – den andre var ikke like høflig.

Politifolkene ønsket å ta opp jakten til fots, men kom seg rett og slett ikke ut av politibilen, en Tesla Model X 100D.

Syklet i sikksakk foran bilen

Løsningen ble å forfølge syklisten med bilen, hvilket antakelig var et selsomt opptrinn: Ifølge politirapporten, sitert av Prime News, syklet vedkommende i gangfart og sikksakk foran bilen – åpenbart innforstått med politifolkenes situasjon.

På et tidspunkt skal han til og med ha krasjet med politibilen.

Her blir detaljene noe vanskeligere å tolke, men etter alt å dømme klarte en av politifolkene å få tak i syklisten gjennom et vindu. Etter et kort basketak, med bistand fra kollegaen som omsider klarte å åle seg ut under døren på sin side, ble personen anholdt.

Det ble funnet narkotika på mannen, og han ble arrestert.

Opplæring på gang

I en uttalelse fra politiet i Basel understrekes det at de er fornøyde med bilene, men at alle som bruker dem, nå skal få grundigere opplæring.

«Problemet» er jo velkjent for mer erfarne Tesla-brukere: Dørene kan definitivt åpnes manuelt, om enn med noe fikling, men dette glipper tidvis for enkelte i stressede situasjoner.

Les under om Tesla-eieren som knuste et vindu for å komme seg ut av en brennende bil – der ser du også utførlige beskrivelser av hvordan man heller bør opptre i en slik situasjon, i dette tilfellet med en Model Y: