I FULL FYR: Noen sekunder senere var brannvesenet på plass.

Klarte ikke åpne Tesla-døren:

Knuste vinduet for å komme seg ut av brennende bil

Alt tyder på at eieren ikke kjente til at Tesla-dører kan åpnes manuelt. Her kan du se hvordan det gjøres.

Publisert

Eieren av bilen, Jamil Jutha, sier at han måtte sparke opp et vindu i bilen for å komme ut da hans Tesla Model Y fra 2021 begynte å brenne i Vancouver i Canada fredag.

Jutha forteller at han fikk en feilmelding, hvorpå bilen stoppet – og det begynte å sive røyk inn i kupeen.

Han sa dette til brannvesenet:

– Jeg måtte knuse vinduet for å komme ut av bilen. Jeg sparket ut vinduet. Alt stoppet. Strømmen var borte. Døren ville ikke åpne. Vinduene gikk ikke ned. Så jeg tenkte «jeg må komme meg ut herfra», og jeg sparket gjennom vinduet.

Du kan se bilen brenne her, men NB – videoen har sine svakheter, siden vedkommende som filmet, snudde kameraet underveis:

Nettstedet Electrec trekker ingen bastante konklusjoner, men mer enn antyder at bileieren ikke benyttet seg av muligheten for å åpne døren manuelt. Kanskje han ikke kjente funksjonen, eller kanskje han var for stresset til å tenke på det.

I et intervju med CTV har Jutha langt på vei bekreftet at det var nettopp slik det forholdt seg:

– Mekanismen er ikke intuitiv og kan være vanskelig å finne ut av i en nødssituasjon, sier han – før han oppfordrer andre bileiere til å gjøre seg kjent med teknikken.

Ifølge en lang rekke kommentarer om hendelsen i sosiale medier er dette noe av det første mange Tesla-eiere lærer seg, siden Tesla-uvante passasjerer har en tendens til å bruke nødmetoden – og da popper det opp en feilmelding.

Vil du likevel se hvordan det gjøres, så ta en titt på dør-delen av manualen for Tesla Model Y eller kikk på videoen under (riktignok en Tesla Model 3):