AKTIV: Opel Grandland har aktive dempere, som både skal gi bedre komfort og kjøreegenskaper.

Viktig modell:

Opel med Model Y-konkurrent

Opel Grandland ruller inn i et svært populært segment og skal ta opp kampen med Norges mest solgte bilmodeller.

Publisert

Mot slutten av året kommer Opel med en elektrisk SUV i C-segmentet, som vil si en bil midt i den mest populære familiebilstørrelsen.  

Opel Grandland er 465 centimeter lang, noe som vil si at den er ti centimeter kortere enn den totalt dominerende bilen i klassen, Tesla Model Y, og litt lengre enn Volkswagen ID.4.

Det betyr samtidig at nye Grandland er 17 centimeter lengre enn modellen den erstatter, den er også høyere og bredere. 

Bilen er den første fra Opel som bygges på Stellantis' STLA Medium-plattform. Som blant annet også Peugeot e-3008 bruker.

God rekkevidde

Plattformen har plass til et batteri på 98 kWt, noe som skal gi Grandland en rekkevidde på opptil 700 kilometer.

– Den er designet og utviklet i Rüsselsheim og bygges i Eisenach. Den vil ta plass i det viktige C-SUV-segmentet, og vil sammen med nye Astra Electric og den kommende B-SUVen Frontera komplettere det elektriske modellutvalget til Opel i Norge, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl, i en pressemelding.

Opel har lenge vært opptatt av lys. «Godt lys er en viktig del av identiteten til Opel,» som det står i presentasjonen. Grandland kommer med Intelli-Lux Pixel HD, som har over 50.000 individuelle LED-elementer. 

Opel på bakluka

I tillegg har bilen en helt ny front med en såkalt  «3D-Vizor» med opplyst Blitz-logo i sentrum og lysende «OPEL» på bakluka.

Akselavstanden er 278 centimeter, som blant annet gir bedre beinplass i baksetet enn på utgaven den erstatter. Bak er det en bratt vinkel på bakluken som skal gi god plass både til passasjerer og bagasje. Baksetene kan legges ned 40-20-40. 

Innvendig har Opel det de kaller «Pixel Box», hvor ladeplaten til telefonen er har et opplyst og gjennomsiktig glass over, som gjør at telefonen ligger  trygt.

Totalt har Grandland over 35 liter med oppbevaringsrom i interiøret.

Bilen kommer altså mot slutten av året, og prisen er ennå ikke klar.

GÅR LANGT: Opel sier Grandland skal ha rekkevidde på inntil 700 kilometer. Ladeluken er på venstre bakskjerm, det samme som Tesla.