FIREDØRS: Ferrari Purosangue kommer med fire dører – som første Ferrari – og tolv sylindre.

Ferrari til fire millioner:

Varslet V12-motor, da tok bestillingene helt av

Ferrari vil tilby det mest brummende og bensintørste på sin Purosangue, deres første modell med fire dører.

Publisert

– Alle Ferrari-eiere ønsker å ha en Purosangue, og vi må belønne dem, siden det er de som har gjort Ferrari til det den er i dag, sier markedssjef i Ferrari, Enrico Galliera.

At italienerne har et uttalt mål om en elbil innen 2025, er naturligvis ikke noe tema i disse dager.

Over forventning

Tirsdag denne uken ble det åpnet for endelige bestillinger av bilen til rundt fire millioner norske kroner. Forhåndsbestillingene har gitt tall over all forventning, rapportere markedssjefen, ifølge Automotive News.

– Vi risikerer ikke å kunne tilfredsstille etterspørselen, og kanskje vi må stenge ordreinngangen veldig snart.

ETTERSPURT: Ferrari registrerer mange nye kjøpere fra utsiden av Ferrari-familien, og mener familiekvalitetene frister ...

3000 i året

Normal livssyklus for en Ferrari er fire–fem år, noe som betyr at det trolig blir produsert 12–15.000 Purosangue. Med dagens produksjonskapasitet hos Ferrari, betyr det rundt 3000 biler i året.

De er ikke interessert i å øke produksjonen. Tvert imot:

«SELVMORDSDØRER»: Her ser vi snev av praktiske egenskaper i en Ferrari. Normalt må man åle seg ned i bilen, men her er det raust med døråpning, siden bakdørene svinger motsatt av fordørene.

Forpliktelse

– Til tross for etterspørselen, vil vi holde kontroll over volumet. Det er i samsvar med vårt DNA, som er å forbli ekstremt eksklusiv. Og den eneste måten å forbli eksklusiv på, er å kontrollere etterspørselen og tilbudet. Det er en forpliktelse overfor våre kunder, sier Galliera.

EKSKLUSIVT: I en bil til fire millioner, må også baksetepassasjerene sitte staselig.

Han forteller at Ferrari begynte å motta et betydelig antall forhåndsbestillinger allerede i september 2018, da selskapet kunngjorde at Purosangue – Ferraris første bil med fire dører – skulle i produksjon.

Mindre skremmende

Men i mai i fjor, da de kunngjorde at Purosangue skulle ha en V12-motor, tok det helt av.

– Det eksploderte, sier Galliera.

Han sier Purosangue tiltrekker seg et stort antall nye kunder, i tillegg til eksisterende Ferrari-eiere.

– Den er mindre skremmende, du kan kjøre med familien, med barna, med vennene, det åpner seg nye muligheter med en Ferrari, sier Galliera.

Se flere bilder under: