FORTSATT POPULÆR: Nissan Leaf kom til Norge for 12 år siden, og ble oppgradert i 2018. Den er svært populær på bruktmarkedet

Bruktbiler:

Gammel traver størst på Finn

Finn.no forteller i sin oppsummering av 2023 at bruktbilmarkedet opprettholdt volumet fra 2022, i motsetning til nybilsalget som gikk kraftig ned.

Publisert Sist oppdatert

– Årets bruktbilmarked på Finn har også vært preget av et omfattende utvalg, hovedsakelig på grunn av en lavere fart i salget av elbiler sammenlignet med tidligere, sier bilekspert i Finn, Terje Dahlgren, i en pressemelding.

Samtidig er det en forandring i bilkjøpernes preferanser.

– Vi velger rimeligere og eldre bruktbiler i år, antageligvis fordi vi ønsker å unngå større lån i en presset økonomisk situasjon.

Dahlgren trekker fram at det særlig er biler med fossil drivlinje som det omsettes mye av.

Diesel

– Dieselbiler har gjennom flere tiår vært Norges mest omsatte drivlinje, og denne trenden fortsetter, sier Dahlgren.

Nå er det nærmere 60.000 bruktbiler tilgjengelige på Finn, hvor omtrent 12.000 er elbiler, like mange er bensindrevne, mens cirka 21.000 er dieselbiler.

Dahlgren påpeker samtidig enkelte elbilmodeller er svært populære bruktbiler, og at fem av ti mest solgte modellene er elektriske.

Fossil på fjerde

Mest populær av dem alle er en gammel traver når det gjelder elbilene, Nissan Leaf.

Det er 12 år siden bilen ble introdusert i Norge, og siden den gang er det solgt nærmere 80.000 Leaf her til lands, noe som gjør bilen til den mest utbredte elbilmodellen.

Etter Leaf, på Finns liste, følger Volkswagen e-Golf og Tesla Model 3. Den mest omsatte fossilbilen, Volkswagen Transporter med dieselmotor, er på fjerdeplass.

Mest solgte modeller på bruktbilmarkedet på Finn i 2023

# Merke modell drivlinje
1.NissanLeafel
2.VolkswagenGolfel
3.TeslaModel 3el
4.VolkswagenTransporterdiesel
5.Audie-tronel
6.BMW5-seriediesel
7.MitsubishiOutlanderhybrid
8.VolkswagenGolfdiesel
9.BMWi3el
10.ToyotaRAV4hybrid

Kilde: Finn