BÅT I BRANN: Nederlandske myndigheter opplyser at brannen på det japanskeeide bilfraktskipet Fremantle Highway nå er slukket.

Utbrent bilferge til land:

– Beklager, men din nye Rolls-Royce har brent opp

Det er en viss diskresjon om hva slags biler som befinner seg på skipet som begynte å brenne utenfor Nederland. Men nå bekreftes det at noen Rolls-Royce var ombord.

Publisert

Tyske Automobilwoche skrev torsdag at «lavt firesifret antall» av de 3873 bilene ombord er eid av BMW Group. Og det er dermed snakk bilmerker som BMW, Mini og nettopp Rolls-Royce.

Både BMW-konsernet og Mercedes-Benz har opplyst at de hadde hundretalls biler om bord, uten å gå i detaljer om antall, merker eller modeller.

En talsperson for Rolls-Royce bekreftet over Bloomberg at de har tatt personlig kontakt med hver enkelt av deres kunder som hadde bil ombord på bilfraktskipet Fremantle Highway, uten at de oppgir hvor mange det dreier seg om.

I 2022 hadde selskapet et samlet globalt salg på vel 6000 biler.

800 biler reddet

Avisa Bild skrev torsdag at vel 800 av bilene om bord på båten var relativt uberørt av brannen. Det skal ha vært 498 elbiler på skipet.

Skipet, som begynte å brenne tirsdag 26. juli, ble torsdag morgen tauet inn mot havn i Eemshaven nord i Nederland. Byen ligger drøyt seks mil fra stedet der skipet tok fyr.

Én person blant det indiske mannskapet på 23 mistet livet i brannen. Skipet er Panama-registrert, men eid av japanske Shoei Kisen.