GRATTIS: Kia-eier Jan Tore Vespestad (t.h.) fikk ikke bare pengene igjen, men også blomster av Kia-selger Marius Hummelvoll hos Melhus Bil, der bilen ble kjøpt.

Jan Tore trakk vinnerloddet:

Får igjen hele Kia-kjøpe­summen på 580.000

Kia bestemte seg for å belønne én tålmodig ventende kunde med å refundere hele kjøpesummen på en ny EV6. Her er den heldige.

Publisert

Pandemien skapte lange ventelister på nybiler og mange frustrerte kunder. Flere produsenter meldte om leveringer et godt stykke ut i 2023. 

Kia tok et ganske originalt grep for å holde på både kundene og humøret deres:

  • Når alle privatkundene som signerte på en Kia EV6 i 2021, har fått utdelt sin bil, trekkes en av dem ut. Den heldige får hele kjøpesummen tilbake på konto.

Sjømann og prest

– Det er utrolig kjedelig, først og fremst for kundene, at bilen de gleder seg til og venter på, ikke kommer så fort som man ønsker seg. Det er jo ingenting vi heller vil enn å levere nye biler, forklarte Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge for halvannet år siden.

Nå er navnet på den heldige trukket opp av hatten: Jan Tore Vespestad, gift firebarnsfar og tobarnsbestefar, tidligere både sjømann og misjonær, nå sokneprest i Horg og Flå menighet i Sør-Trøndelag.  

GLAD: En fornøyd Jan Tore Vespestad sammen med Marius Hummelvoll, selger av Kia i Melhus Bil (t.v.) og kommunikasjonssjef i Kia, Christian Lagaard.

Overrasket og glad

Hans bestilte EV6 GT-Line med 325 hester og firehjulsdrift hadde en verdi på cirka 580.000 kroner da kontrakten ble inngått i november 2021. Han fikk bilen 13 måneder senere. 

– Dette var veldig flott, jeg hadde ikke regnet med noe sånt. Det var spesielt å få den beskjeden, innrømmer han.

– Hvordan ble stemningen i heimen?

– Kona ble ganske overrasket og glad, sier han kledelig nøkternt.

Nedbetale lån

Rekkevidde på 50 mil var et krav da familien i sin tid valgte en elbil som bil nummer én.

–  Vi måtte også ha firehjulsdrift, fordi vi har en litt bratt bakke. Vi har også stor tilhenger, så vi trengte litt tilhengervekt. Da var EV6 en av kandidatene.  Jeg fikk prøvekjøre, og da var jeg fornøyd, fastslår han.

Han innrømmer at ventetiden var lang. Men familien kjøpte en brukt og billig bil som gjorde jobben greit dette året.

Vespestad sier at summen skal brukes til å betale ned lån, og kanskje gi bort litt.