SMÅTT ER GODT: Dette er konturene av en kommende småbil fra Skoda, men andre versjoner blir enda mindre og rimeligere.

Skoda-sjefen:

«Alle» jobber med elbiler til under 20.000 euro 

Det er et stort marked for de aller rimeligste elbilene, mener Skoda-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Klaus Zellmer sier til Auto Express at «alle» har seriøse planer om å produsere svært rimelige elbiler – altså biler med 20.000 euro (cirka 226.000 norske kroner) som en slags øvre prisgrense. 

Han røper at også Seat og Volkswagen holder på med sine prosjekter innad i det store VAG-konsernet – i tillegg til Skoda.

– Alle jobber med dette. Det er åpenbart en brikke som mangler i et større bilde, sier han.

Batteriprisen avgjør

Zellmer ser for seg at bilene kan bygges i India, der Skoda allerede har fabrikker. Han tror ikke det vil påvirke kundenes oppfatning av produktet. 

– Ikke så lenge bilene tilfredsstiller våre krav til kvalitet og  sikkerhet, sier han.

Det er første og fremst batteriprisen som er avgjørende for hvor dyr en elbil skal være.

– Batterikostnaden utgjør 40 prosent av prisen på bilen. Noen produsenter hevder at de skal klare å halvere denne kostnaden med nye, mer energieffektive batterier.  Da er det gjennomførbart, sier Zellmer.

Som ID.2

Skoda har planer om å lansere en rekke elbiler innen 2026, blant annet den store SUV-en som foreløpig heter Vision 7s (les mer om den her). Men vel så viktig er altså de mindre og rimeligere modellene. 

En modell som foreløpig bare kalles «Small» skal produseres på VAG-gruppens fabrikk i Spania, og lanseres i 2025. Det blir en slags tvilling til Volkswagens kommende minste modell, trolig kalt ID.2 (les mer her).