LEKRE LINJER: En elektrisk CLA-versjon vises i september.

Premiere i september:

Mercedes varsler elektrisk CLA-versjon

Mercedes-Benz trekker en elektrisk kanin opp av hatten under IAA-utstillingen i september, i form av en batterielektrisk versjon av bejublede CLA.

Publisert

Det blir første møte med neste el-generasjon fra Mercedes, med en forventet rekkevidde på nær 650 km og en kraftig oppdatert teknologi-pakke.

Ryktene løper om at en fornyet EQC-utgave også skal vises frem.

Men hovedinteressen er knyttet til bilen Mercedes slapp silhuett-bilde av tirsdag; tredje generasjon CLA, forsiktig inspirert av den aerodynamisk optimaliserte konseptmodellen EQXX.

Elektrisk først?

Bildet viser en bil romslig nok til å huse en forbrenningsmotor under panseret, men selskapets «elektrisk-først»-filosofi antyder at en elbil blir CLA-attraksjonen under utstillingen i München tidlig i september.

Facelift-versjoner av EQA, EQB og EQV er også ventet i München, samtidig som Mercedes vil vise neste versjon av sitt infotainmentsystem MBUX, om enn ikke i en produksjonsklar bil.

CLA har vært en virkelig stjerne i modellsamlingen til Mercedes – med en suveren kombinasjon av design, plass og kjøreegenskaper uten å bli altfor volumiøs.

PS: For den som tar turen til München-utstillingen, blir dette første anledning for publikum til faktisk å kjøre konseptmodellen EQXX, som vi tidligere har omtalt her.