PÅ UTSTILLING: Andre generasjon Hyundai Kona er i salg nå.

Her er prisen på den nye Kona:

Først under 400 for over 500

Hyundai har frisket opp kompakt-SUV-en Kona og nå er prisen klar: Enkleste variant med rekkevidde over 500 km starter under 400.000 kroner.

Publisert

Motor har prøvekjørt den nye utgaven av Hyundai Kona, konkludert med at andre generasjon er en kraftig forbedring, og spådd at norske kjøpere flest vil velge varianten med stor batteripakke (65,4 kWt) og 19-toms hjul (17 er standard).

Den vil koste 410.900 kroner, eksklusiv frakt og levering. Men du for Long Range-varianter, altså med den store batteripakken, til under 400.000 kroner.

Kona har fått et nytt utstyrsnivå, Exclusive, mellom de etablerte Advanced og Premium, men generelt er prisnivået til å kjenne fra forrige generasjon.

Det er derimot ikke bilen.

Ny bil

Modellen som kom i salg mandag er 15 cm lengre enn den forrige, slik at vi strengt tatt snakker om en ny bil som klatret fra B- til C-segmentet.

Innstegsvarianten starter på 340.000 kroner, men Long Range-versjonene har rekkevidde opp til 514 km. Alle modellvariantene har bagasjerom på 466 liter.

– Vi viderefører det kundene virkelig har verdsatt ved forrige generasjon, men i en helt ny innpakning og med massevis av ny teknologi og utstyr. I tillegg har nyheten vokst tilnærmet en hel klasse, og den er nå klar for å ta opp kampen også blant familiebilene, sier produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Tøffere konkurranse

Den forhjulsdrevne koreaneren ble lansert i 2017 og var en av de første elektriske kompakt-SUV-ene på markedet.

Siden den gang har konkurransen blitt ekstremt mye tøffere, ikke minst skal den bryne seg på markedslederen Tesla Model Y som med bakhjulsdrift og 455 km rekkevidde starter rett under 400.000, eks vinterhjul og levering.